• Emisiuni
  • Vocea României
  • Adi Despot: "Imi doresc sa identificam cele mai bune voci si cele mai frumoase caractere"

Adi Despot: "Imi doresc sa identificam cele mai bune voci si cele mai frumoase caractere"

Adi Despot: "Imi doresc sa identificam cele mai bune voci si cele mai frumoase caractere"

Recent, cel mai nou antrenor de la Vocea Romaniei a acordat un interviu celor de la Revista Sapte Seri. Adi a vorbit despre noul lui rol si nu numai.

- Daca ar fi sa continuam paralela asta cu inceputurile tale in televiziune care, dincolo de notorietate, ti-au adus si o slujba, da? Astfel ai intrat in Vita de Vie. Ce impact crezi ca va avea asupra carierei tale faptul ca acum esti jurat la Voce?

- Nu as putea sa imi dau seama. Am ales Vita de Vie in detrimentul Scolii Vedetelor, in contextul in care Vita de Vie era o formatie necunoscuta, la inceput de drum, iar Scoala Vedetelor era un fenomen de masa care strangea zeci de mii de oameni pe stadioane.

Am ales Vita de Vie pentru ca am ales sa ma exprim asa cum doresc eu si am constatat la primul concert, cand am avut probabil 15 oameni, ca, din aia 15 oameni, 7 au venit la mine dupa concert si au zis „man, foarte misto piesele, cat de misto e textul ala, cat de misto e mesajul”.

Chestia asta nu o aveam in partea cealalta, la Scoala Vedetelor adica, ma suiam pe scena si deja era o Timisoara intreaga in delir, dar eu nu apucasem sa fac nimic, mai cantam si playback. De-a lungul vietii mele, am avut ocazia sa fiu de foarte multe ori, foarte sus, dupa care sa cad, dupa care iar sa revin sus si dupa iar sa cad si tot asa mai departe.

Am reusit in ultima perioada, cu mine si cu Vita de Vie, sa ne stabilim un traseu, o linie de mijloc, o zona de confort in care ne simtim foarte bine si, sincer, oamenii care inteleg Vita de Vie pentru mine sunt suficienti si imi ofera tot ce am nevoie pe pamantul asta. Nu mi-am dorit niciodata sa fiu vedeta, nu vreau sa cuceresc teritorii noi si nu simt nevoia de slava din asta… 

- Te uitai inainte la Voce?

- Mai, intr-o oarecare masura – Vocea Romaniei este un fenomen de masa si este, as putea spune, de departe cea mai curata emisiune de divertisment din Romania. O sa iti fac o paralela. Imediat dupa ’90, am avut voie sa plecam din tara, sa ne vizitam rudele si am ajuns in Germania, unde matusa mea avea trei copii si nu aveau televizor in casa, iar pentru noi, veniti dupa doua ore de televiziune si cu toata invazia aia de 24 din 24 care a urmat, noi eram blocati in televizor, imediat dupa ’90.

Si n-am inteles cum sa n-aveti televizor? Si mi-a zis, educatia copiilor… Noi avem un alt sistem aici. OK, in momentul in care au venit si copiii nostri, avem televizor in casa, dar il tinem inchis. Plus ca avem atat de multa treaba si cu cresterea copiilor, cu educatia, cu studioul, cu formatia si asa mai departe, incat timpul care ne ramane noua incercam sa il fructificam la maximum si atunci stam impreuna, cu televizorul inchis.

- OK, dar totusi copiii tai au favoriti printre jurati.

- Copiii mei au favoriti, nu stiu ei exact cine e cine... Sunt la varsta la care toti ma intreaba incontinuu de Smiley.

- Ai cantat cu vreunul dintre jurati?

- Da, am cantat cu Tudor in 2013, am lansat noi un album acustic la Opera Romana, si Tudor, impreuna cu Eugen Caminschi, chitaristul de la Vama, au fost invitati pe o piesa si am cantat-o impreuna. Cu Tudor ma stiu de foarte mult timp, adica ne-am lansat in acelasi an, Vita de Vie cu Vama Veche, si ne-am tot intersectat pe traseul asta muzical. Cu Loredana, ma stiu de dinainte, de pe vremea de cand eu eram traducator la Cerbul de Aur, am avut un inside job din asta. 

- Nice, nu am stiut. 

- Da! Luam artistii si ii plimbam prin Brasov si le traduceam. Deci this is the hotel, this is the...

- O sa te vedem cantand cu Lori, cu Smiley?

- De ce nu? L-am refuzat pe Marius acum vreo zece ani. Eu cu Marius am mai lucrat impreuna, a fost o emisiune la Pro, se numea Popstars, era o emisiune tot de profil talent-show, prezentata de Loredana, lumea e mica, vorba lui Dinica...

Marius mi-a propus la un moment dat sa facem noi cu Vita o piesa cu Simplu si, oricat de mult  mi-ar fi placut mie, pentru ca mi-a placut foarte tare vibe-ul fresh pe care l-au adus Simplu in muzica, in muzica romaneasca. Asa a aparut Simplu, care era o gasca de baieti foarte sinceri si foarte veseli, pusi pe sotii, foarte fresh. Si zic: ba, mi-ar placea la nebunie sa facem ceva impreuna.

Numai ca, din pacate, traiam o perioada in care ascultatorii de rock purtau niste ochelari de cal si nu aveai voie sa asculti Depeche Mode... Din fericire, asta e partea buna a internetului, a diluat foarte mult genurile muzicale.

Citeste interviul complet AICI!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni