• Emisiuni
  • La Măruță
  • Adrian Iovan, ultimele clipe din viata unui erou. Marturii sfasietoare despre cele doua ore in care pilotul a asteptat un miracol

Adrian Iovan, ultimele clipe din viata unui erou. Marturii sfasietoare despre cele doua ore in care pilotul a asteptat un miracol

Adrian Iovan, ultimele clipe din viata unui erou. Marturii sfasietoare despre cele doua ore in care pilotul a asteptat un miracol

Adrian Iovan a murit ca un erou, in slujba muncii si a salvarii de vieti omenesti. Demn, asa cum intotdeauna si-a dorit! Si, constient ca nu mai are nicio scapare, Adrian Iovan si-a dedicat ultimele clipe fiului sau, pe care l-a strigat incontinuu, timp de doua ore.

O aeronava care a plecat luni dupa-amiaza de la Bucuresti spre Oradea si care avea la bord un echipaj medical format din sase persoane s-a prabusit in Muntii Apuseni.

Medicul Radu Zamfir, cel care se pare ca se simtea cel mai bine dintre toti pasagerii, a putut sa anunte accidentul catre serviciul 112, insa interventia echipelor de urgenta a fost una foarte dificila.

Din pacate, de la momentul in care s-a inregistrat accidentul si pana cand echipele de salvare au reusit sa ajunga la victime, au trecut sase ore, timp care le-a fost fatal unora dintre cei raniti. Bilantul a fost unul sumbru: dintre cei sapte pasageri si membri ai echipajului, doi si-au pierdut viata.

Printre ei, Adrian Iovan, unul dintre cei mai respectati piloti din Romania, un om care a zburat mai bine de 35 de ani si care avea la activ peste 16.000 de ore de zbor. Conform unor apropiati ai acestuia, care au facut dezvaluiri pentru Cancan.ro, Iovan si-a pierdut viata la aproximativ doua ore de la momentul prabusirii aparatului de zbor, timp in care a agonizat. Mintea i-a ramas, totusi, blocata la fiul lui, Albert, pe care l-a iubit cel mai mult pe lume si pe care l-a strigat incontinuu, ca si cand ar fi vrut sa il simta din nou aproape.

"Ne-am interesat si am aflat ce a facut in ultimele clipe. Deja isi pierduse cunostinta si, cu lacrimi in ochi, si-a stigat fiul incontinuu. Spunea 'Albert, te iubesc', 'Albert, te iubeste tata". E de-a dreptul sfasietor. Ce-i drept, l-a iubit enorm pe Albert", a declarat una dintre rudele lui Iovan, pentru Cancan.ro.

Cu lacrimi in ochi si, probabil, constient ca nu mai exista nicio solutie pentru el, Adrian Iovan a incetat din viata spre seara, prins intre fiarele avionului pe care cu ultimele puteri il adusese la sol.

Fiul lui era totul pentru el

Iubirea pe care Adrian Iovan i-a purtat-o micutului Albert, in varsta de 7 ani, nu este o noutate pentru nimeni. Chiar daca se despartise de Romanita Iovan, Adrian continua sa se ocupe cu mare atentie si dedicare de fiul lui, caruia isi dorea sa ii ofere o educatie aleasa. Tot pentru el, pilotul lua ore de zbor, chiar daca iesise la pensie, pentru a-si permite sa ii ofere acestuia tot ce isi dorea.

In plus, cu doar doua saptamani inainte sa moara, Adrian Iovan le-a marturisit apropiatilor ca este hotarat sa isi vanda casa, pentru ca nu se mai ajungea cu banii si nu isi putea permite sa ii ofere lui Albert tot ce era mai bun.

Romania ii plange pe pilotul Adrian Iovan si pe rezidenta Aurelia Ion. Romania vrea atitudine!

Vino sa le spui "adio" eroilor care au plecat prea devreme dintre noi: Adrian Iovan si Aurelia Ion. Vino sa spui ca e nedrept ca ne-au parasit astfel. Ca meritau sa luptam pentru vietile lor asa cum si ei luptau pentru ultima sansa a bolnavilor. Vino sa spui ca nu au pierit in zadar. Ca vrei si tu ca asemenea nenorociri sa nu mai aiba loc niciodata.

Adrian Iovan si Aurelia Ion au lasat in urma nu doar copii, frati si parinti indurerati. Romania intreaga ii plange. Romania vrea atitudine!

"La Maruta" te cheama sa le spui "adio" la statuia Aviatorilor. Adu-le un ultim omagiu alaturi de noi. O lumanare, o floare sau o rugaciune. Odihneasca-se in pace!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni