Catalin Maruta sustine programul Fiecare Copil in Gradinita

Catalin Maruta sustine programul Fiecare Copil in Gradinita

Catalin Maruta s-a alaturat programului Fiecare Copil in Gradinita, lansat de Asociatia OvidiuRo, alegand sa se implice activ in promovarea importantei educatiei prescolare in randul copiilor saraci din Romania. In calitate de sustinator al programului, Catalin va face vizite in comunitatile vizate de acest program, ii va cunoaste pe copii si pe parintii acestora si va discuta cu echipele locale. Astfel, el va sustine dreptul fiecarui copil la educatie si importanta gradinitei in formarea acestora ca membri activi ai societatii. 

Programul Fiecare Copil in Gradinita a fost lansat de OvidiuRo si Ministerul Educatiei in septembrie 2010. Acesta a avut un impact important in comunitatile rurale sarace, in care copiii au fost inscrisi in numar mare si au inceput sa merga regulat la gradinita – prima lor sansa la o educatie adecvata. 

“Cred ca inceputul in viata e foarte important pentru a reusi sa-ti atingi potentialul maxim ca om. Sa ti se dea sansa sa afli ce iti place, la ce esti talentat, ce ti se potriveste, si sa fii tratat cu grija si respect. Ca tata, imi doresc tot ce e mai bun pentru copiii mei si cred ca asta simt toti parintii. Programul Fiecare Copil in Gradinita al Asociatiei OvidiuRo mi-a placut si m-a convins sa il sustin, deoarece vine cu o solutie de profunzime, reprezinta o abordare a problemei in ansamblu si isi propune rezultate pe termen lung. In meseria mea vad adesea familii sarace, care sunt nevoite sa renunte la educatia copiilor, si copii care nici nu-si pot imagina cat de importanta este educatia pentru viitorul lor. E un cerc vicios pe care sper ca OvidiuRo sa reuseasca sa il rupa. Am toata disponibilitatea pentru a incuraja acest demers si sper ca peste ani sa existe o generatie de oameni care sa fi ajuns departe datorita acestei sanse.”, a declarat Catalin Maruta.

Catalin va incepe in curand sa se implice in activitatile Asociatiei OvidiuRo si va face cunoscut mesajul campaniei Fiecare Copil in Gradinita, aducand in gradinite cat mai multi copii. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni