Valentin Dinu: "Cand eram mic daca incerca cineva sa-mi ia chitara plangeam si nu mai voiam sa mananc"

Valentin Dinu: "Cand eram mic daca incerca cineva sa-mi ia chitara plangeam si nu mai voiam sa mananc"

Valentin Dinu a fost prezentat in cadrul celei de-a patra editii “Romanii au talent” si a reusit sa impresioneze atat juriul cat si publicul cu vocea lui.

S-a nascut pe 17 martie 1989 in Ploiesti, intr-o familie de muzicieni cu 5  copii. Mama sa a urmat liceul de muzica din Ploiesti la clasa vioara. Dupa terminarea liceului nu a mai cantat pentru ca s-a dedicat cresterii copiilor. Tatal sau  canta la chitara si vocal, de la varsta de 14 ani fara studii muzicale. De la 19 ani a inceput sa cante in restaurante si pe vase de croaziera. El mai canta si in prezent.

Valentin a  inceput sa cante de la 9 luni, cand tatal sau i-a cumparat o chitara de jucarie de care nu s-a mai despartit cativa ani. “Cand eram mic stateam in fata televizorului cu chitara mea cea mica si incercam sa cant ca artistii pe care ii vedeam. Daca incerca cineva sa imi ia chitara, incepeam sa plang si nu mai voiam nici sa mananc. Cand m-am facut mai mare le ascultam pe cele doua surori ale mele care cantau si dansau prin casa si ma bagam printre ele incercand sa le imit dar mai mult le incurcam. Pe la noua ani vocea mea incepuse sa prinda contur si incepusem sa-i surprind pe cei care o ascultau, deoarece cantam piese din repertoriul lui Michael Jackson si vocea mea avea ceva din a lui. Surorile mele incepusera sa ma ia in mini-spectacolele pe care le faceau in casa. Dupa asta am observat ca imi plac melodii din repertoriul lui Michael Jackson, Stevie Wonder, Al Jarau, Lionel Richie, si am cerut ajutor tatalui meu care mi-a fost profesor si m-a invatat cum sa-mi  folosesc vocea si cum sa respir. Cateodata ma mai lua cu el pe la Sinaia sau pe litoral unde canta, si ma punea sa cant pe scena la microfon”.

Dupa ce a terminat zece clase,  pentru ca familia lui nu o ducea prea bine, tatal lui nu putea sa faca fata cerintelor unei familii cu sapte persoane, Valentin a considerat ca trebuie sa ajute si el intr-un fel la bunastarea familiei sale. Asa ca s-a angajat la un depozit de materiale unde a lucrat doi ani de zile. In jurul varstei de 18 ani s-a indragostit de actuala sa sotie, cu care s-a si casatorit dupa ce a implinit 19 ani. Apoi a aparut si copilul ( Dragos-Andrei ) pe care il iubeste foarte mult. Dupa ce s-a nascut copilul s-a angajat la o spalatorie auto pentru ca cerintele erau mai mari si aici aavea salariul mai bun.

"La concurs m-am inscris dupa ce am vazut reclama la ProTv. M-am gandit ca poate o sa castig si asa o sa pot sa imi ajut familia si sa imi cumpar o casa. Pentru mine o casa este foarte importanta pentru ca acum locuim la socrii mei si nu avem conditii bune, iar bani de chirie nu am. Cand am plecat la preselectie, tatal meu m-a sustinut foarte mult si a mers cu mine peste tot, incurajandu-ma sa trec peste emotii. Parintii, fratii, socrii, sotia, cumnatii, prietenii, chiar si baietelul meu imi spune ,"NOLOC''. Toti spera sa castig concursul si sa ajung un solist mare. De altfel si eu as vrea sa castig ca sa pot sa duc o viata buna ( normala ) si sa pot sa ii ajut si pe altii care nu au posibilitati”.

Intra pe romaniiautalent.protv.ro si vezi cum a cantat Valentin Dinu!
 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Românii Au Talent!

Articole pentru emisiune Românii Au Talent!

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni