1. Mandarine

Pentru inceput, trebuie sa tai atat baza cat si varful mandarinei, insa nu prea tare -  sa nu ajungi la pulpa. Apoi, taie pe lungime coaja intr-un singur loc, dupa care "despacheteaza" mandarina. Feliile se vor alinia si vor astepta sa fie savurate.


Sursa FOTO: Shutterstock


2. Sfecla

Da, e complicat sa o gatesti. Vestea buna este ca o poti consuma si cruda. Trebuie doar sa o cureti de coaja, sa o condimentezi cu un amestec de zeama de lamaie si pudra de chilli. Sau, o poti savura si stropita cu otet balsamic.


Sursa FOTO: Shutterstock


3. Rodiile

E greu sa le savurezi fara sa patezi totul in jurul tau. Din fericire, ai doua trucuri la indemana: fie le cureti in apa, fie le tai cu cutitul. Nu oricum insa. Taie-le mai intai varful, apoi observa ca nu sunt perfect rotunde. Important este sa identifici locul in care se imbina partile din rodii si sa faci cate o taietura in fiecare. Rodiile se vor deschide apoi foarte usor.

Citeste continuarea articolului aici!