"The Hobbit: An Unexpected Journey" a fost unul dintre marile succese de box-office, reusind sa treaca de pragul de 1 miliard de dolari incasari la nivel global. 

Manu Bennett a debutat in industria de film in 1993, in diverse productii de televiziune pentru Noua Zeelanda. Insa, acesta a atras atentia in serialul Spartacus, unde l-a jucat pe Crixus. Actorul de 47 de ani le-a povesti celor de la Empire cum a pus mana pe rolul din The Hobbit.

"Eram spre finalul serialului Spartacus si ma gandeam cum o sa reusesc sa depasesc aceasta realizare. O sa ajung intr-un serial cu doctori sau unul politist? Mi-era teama, eram obisnuit sa vin zi de zi la munca, imi placea sa vin in arena si sa fiu inconjurat de 1000 de soldati. Si brusc am primit un telefon din Noua Zeelanda, de la Peter Jackson. El distribuise deja pe cineva in rolul lui Azog, dar cand a ajuns la montaj, nu i s-a parut suficient de convingator. Eu fusesem deja la auditie si s-au gandit la mine. Inca filmam la ultimele 3 episoade asa ca a trebuit sa zburam in weekenduri pana in Wellington. Treceam de la costumul de gladiator", a declarat Manu BennettPovestea are loc inainte de evenimentele din seria Lord of The Rings. Bilbo Baggins (Martin Freeman) este pacalit de Gandalf (Ian McKellan) sa tina o petrecere pentru Thorin Oakenshield (Richard Armitage) si banda lui de 12 dwarfi. Acestia incep sa-si cante dorinta de a recupera taramul lor aflat sub Muntele Singuratic si comoara ascunsa acolo, furata cu mult timp in urma de dragonul Smaug. Cand muzica se termina, Gandalf le arata tuturor o harta cu o intrare secreta in munte si il convinge pe Bilbo sa se alature expeditiei dwarfilor.

Grupul de razboinici pleaca in cautarea comoarei si in drumul lor dau peste troli, goblini, paianjeni uriasi si peste invincibilul dragon Smaug, dar si peste o creatura pe nume Gollum care are in posesia sa un inel.