Alex Stan este un perfectionist care pune accent pe disciplina in cofetarie. Pentru el, cel mai important lucru este respectul fata de materia prima cu care se lucreaza, iar cantarul este elementul esential de care trebuie sa se tina cont. Creativitatea este un mare plus, contribuind la crearea unui adevarat festin de gusturi si arome. „Sunt un tip perfectionist si cel mai tare ma deranjeaza cand nu sunt ascultat atunci cand vine vorba de domeniul meu. Imi place sa impartasesc ceea ce fac si sa ii ajut pe cei care isi doresc sa invete. Imi divulg secretele si altora, pentru ca eu consider ca sunt intr-o continua evolutie!”, a declarat Alex.

Experienta castigata in Franta l-a transformat pe Alex intr-un adevarat expert in materie de gust si texturi. Alex considera cofetaria o stiinta in care orice gram conteaza. Este nevoie de multa determinare, munca, rabdare si creativitate pentru a reusi sa fii bun in acest domeniu: “Am lucrat cu doi chefi extraordinari. Abia dupa trei ani de lucru constant in laboratorul din Paris, care furniza deserturi pentru trei cofetarii, am realizat ca am devenit cu adevarat cofetar. Am pornit de la statutul de stagiar si am avut o evolutie rapida, ajungand sous chef foarte repede. Cel mai mult am stat 40 de ore legate in laborator, pentru ca imi place si imi doresc ca totul sa iasa perfect!”.

Alex Stan are pretentii foarte mari de la concurentii care au reusit sa intre in cortul Bake Off Romania: „Vreau sa vad ca vor sa faca alte lucruri decat ce se face la noi acum, ca s-au interesat, s-au informat de pe internet, din reviste sau carti de specialitate. Vreau sa vad ca au idei noi si creative. Imi doresc sa fie open minded, iar lucrul acesta se va vedea rapid. Nu as vrea sa vad toate torturile imbracate in martipan, sper sa vad alte idei, deosebite!”.

In curand, Bake Off Romania va aduce in casele romanilor cei mai hotarati concurenti, o gazda fermecatoare, un decor de poveste, trei jurati specializati in cofetarie si patiserie, cele mai interesante probe si cele mai inedite retete de deserturi, in cea mai dulce competitie!