• PRO TV
  • O ultima degustare in competitia Bake Off Romania a stabilit castigatorul. El e cel mai bun cofetar amator din Romania

O ultima degustare in competitia Bake Off Romania a stabilit castigatorul. El e cel mai bun cofetar amator din Romania

O ultima degustare in competitia Bake Off Romania a stabilit castigatorul. El e cel mai bun cofetar amator din Romania

Dupa zile lungi de filmare, sute de preparate realizate si multa tensiune, doar trei concurenti au reusit sa demonstreze ca merita un loc in marea finala Bake Off Romania.

Robert, Irina si Daniel le-au demonstrat juratilor ca au toate ingredientele necesare pentru a ajunge atat de aproape de titlul de Cel mai bun cofetar amator din Romania si marele premiu de 25.000 de euro

Pentru etapa finala a competitiei, Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu au pregatit probe spectaculoase si dificile. De aceasta data, concurentii au fost pusi in fata unei provocari aparte, fiecare proba desfasurata pe parcursul finalei Bake Off Romania avand ca tema petrecerea de nunta. 

Momentele de tensiune au inceput inca de la Proba de semnatura, acolo unde Robert, Irina si Dan au avut de realizat Turta Miresei, un preparat traditional care ocupa un loc important in buna desfasurare a unei nunti. Dupa 2 ore si jumatate de munca si concentrare, Robert a primit cele mai multe aprecieri din partea juratilor si a reusit astfel sa fie cu un pas mai aproape de marele premiu.


Proba Tehnica s-a dovedit a fi una extrem de dificila. Ales de Alex Stan, preparatul propus a fost un tort Croquembouche, cu un decor special. Constient de gradul crescut de dificultate al acestui desert cu origini frantuzesti, juratul a declarat inca de la inceputul probei ca "daca se descurca si la aceasta proba, toti cei trei finalisti vor fi angajati". Campion si la numarul de arsuri de pe suprafata mainilor, dar si al acestei probe de foc a fost Dan. Desi tortul sau Croquembouche a suferit un mic accident, juratii au fost de parere ca la capitolele gust si textura a excelat.


Pentru a trece cu brio de Proba de Creativitate, concurentii au fost provocati sa isi demonstreze abilitatile de cofetari in realizarea unui candy bar care sa respecte tema data: o nunta ca in povesti. Din pacate, chiar daca la nivel vizual lucrurile au stat bine, cand a venit vorba de gust, juratii nu s-au declarat prea incantati. Acestia au gasit o multime de minusuri in privinta cupcake-urilor si ca cake pops-urilor preparate de cei trei concurenti. 


La finalul acestor trei probe complexe, juratii au decis cine este primul concurent care isi continua lupta pentu marele premiu. Dupa indelungi deliberari, acestia au decis ca Dan sa mearga mai departe in competitie. In privinta lui Robert si a Irinei, membrii juriului au hotarat sa ii mai testez inca o data. Cei doi concurenti au participat la o Proba Fulger in care au avut de realizat un sufleu de ciocolata.

Din pacate, juratii au avut de facut o alegere grea deoarece preparatele celor doi concurenti nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor si nici nu s-au apropiat de un sufleu cu ciocolata veritabil. Cu toate acestea, in urma votului, Irina i s-a alatura lui Dan in Proba Finala

Avand-o ca invitata speciala pe Madalina Pometescu, castigatoarea concursului Bake Off Italia, Dan si Irina au avut parte de o proba demna de o finala Bake Off Romania. Pe parcursul a sase ore, cei doi concurenti au avut de pregatit un tort de nunta. 


La finalul timpului alocat si dupa o prezentare care i-a impresionat pe jurati, Daniel Ioan a fost desemnat Cel mai bun cofetar amator din Romania si castigatorul premiului de 25 000 de Euro. 


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni