Cazul ei a schimbat legile in Columbia. Tanara desfigurata cu acid acum 2 ani a iesit in public fara masca

23 Ianuarie 2016, 13:32

Cazul ei a schimbat legile in Columbia. Tanara desfigurata cu acid acum 2 ani a iesit in public fara masca
Natalia Ponce de Leon a fost victima unui abuz cumplit in public. In urma cu doi ani a fost atacata cu acid pe fata si a ramas desfigurata.

Acum, femeia de 35 de ani a avut curaj sa isi arate chipul in public pentru prima data.

Natalia a fost desfigurata dupa ce un strain i-a aruncat acid sulfuric pe fata si corp, in timp ce se plimba pe strada. Aceasta isi vizita mama, in Bogota, Columbia.

Femeia a trecut prin 15 interventii chirurgicale din acel moment pentru reconstituire faciala, folosind piele artificiala din Olanda, iar pana acum iesea in public purtand o masca.

Insa, aceasta a decis sa isi dea jos masca si sa apara fara ea dupa ce guvernul din Columbia a anuntat ca adopta o lege mai dura pentru a reduce numarul mare de atacuri de acid, pornind de la cazul ei.

Legea, care a intrat in vigoare luni, defineste atacurile cu acid ca infractiuni specifice si majoreaza pana la 50 de ani de inchisoare pedepsele pentru cei condamnati. Ea urmareste de asemenea sa garanteze ca victimele atacurilor cu acid primesc ingrijiri medicale mai bune din partea statului. 

Acidul sulfuric i-a topit pielea de pe fata, gat, abdomen si picioare, un sfert din corp fiindu-i ars. Atacul a socat Columbia. Femeia in varsta de 34 de ani a suferit 15 operatii de reconstructie a fetei folosindu-se piele artificiala din Olanda.

"Nu vrem sa mai vedem oameni distrusi astfel", a declarat luni, la semnarea legii, presedintele Juan Manuel Santos.

Citeste mai multe si vezi imaginile aici!

 

#Infografía

Posted by El Tiempo on Wednesday, January 20, 2016

Vezi episoade in intregime pe