Trosnitul degetelor este un lucru placut pe moment, dar pe cei din jur ii enerveaza din ce in ce mai tare acest gest. Articulatiile sunt punctul in care doua sau mai multe oase se intalnesc. Ligamentele leaga oasele unul de altul, iar capsula articulara inconjoara totul. Aceasta capsula este de fapt plina cu lubrifiant natural care poarta numele de lichid sinoval. 

Atunci cand iti trosnesti degetele, articulatia este "smulsa", largind capsula si fortand substantele gazoase din lichidul sinoval sa se "mute" pentru a umple spatiul ramas gol.

"E ca si cum ai deschide o doza de suc acidulat", noteaza "Huffington Post".

Dureaza aproximativ 30 de minute pentru ca dioxidul de carbon, nitrogenul si oxigenul sa se dizolve din nou, iar apoi iti poti trosni degetele din nou. 

Studiile recente au aratat ca atunci cand o persoana isi trosneste degetele, singurul risc este sa si-l scranteasca sau sa il rupa: "Nu cred ca trosnitul articulatiilor poate cauza artrita, insa poate destabiliza pe termen lung articulatia si se poate pierde puterea de apucare sau duce la slabirea anumitor functii ale mainii", sustine John Indalecio, un terapeut de la un spital din New York.