Animalul este un exemplar dintr-o rasa noua, denumita molos american si a fost crescut special pentru a replica molosul mesopotamian, o specie canina preistorica, disparuta in urma cu 7000 de ani.

Jared Howser, proprietarul in varsta de 41 de ani al catelei a marturisit intr-un interviu pentru Daily Mail ca adesea oamenii confunda puiul cu un caine adult.

"La noua luni pur si simplu nu mai exista un caine care sa cantareasca 81 de kilograme si sa aiba un greaban de 80 de centimetri. Este un caz anormal", a declarat acesta.

Pentru ca molosul american este o specie noua, nu se stie inca la ce dimensiuni va ajunge Euphrates atunci cand va fi un caine adult. 

"Ne-am documentat pe internet si i-am sunat pe cei de la Cartea Recordurilor. Am contactat sute de crescatorii sa vedem daca exista caini de varsta ei cu o talie asemanatoare, insa nu am gasit nimic", sustin stapanii animalului.

Catelusa a costat in jur de 5000 de dolari, iar de la nastere si pana in prezent a avut doua puseuri de crestere care s-au produs in decurs de cateva saptamani fiecare. La cele noua luni, Euphrates mananca opt portii de macare pe zi, iar jucaria ei preferata este o scandura pe care a rupt-o dintr-un gard.

Sursa foto: http://www.dailymail.co.uk