Printre participanti s-au numarat si 4 dintre fostii concurenti ai emisiunii Masterchef, Mehrzad Moghazehi, Alexandru Cirtu, Lungu Iris si Cristian Papusoiu. Acestia au incantat publicul pe scena cu demonstratii culinare, concursuri de invartit omlete in aer, toate intr-o imixtiune de voie buna si umor, dar au fost si premiati. Nu au venit singuri la Arad, ci insotiti de 5 gainuse pe care le-au facut cadou locuitorilor din Arad.

La proba de demonstratie culinara, Alex a pregatit o para in reductie de vin cu cardamon, anason, coaja de portocala si nucsoara, cu interior de miez de nuca copt si un sos de mousse de ciocolata neagra si mascarpone, dude negre si firicele de zahar caramelizat. Mehrzad s-a remarcat cu un preparat iranian (Jaghul Paghul), din carne de pui, inimi, pipote, ficatei de pui, ceapa si condimente. Iris a realizat Portofele din piept de pui umplut cu legume, cascaval si bacon.

Cristi Papusoiu a ridicat publicul in picioare dand tonul la aruncarea omletei. Nici la capitolul dexteritate cei 4 concurenti nu au stat rau, Mehrzad si Cristi Papusoiu aruncand omlete de la unul la altul in tigaie la o distanta de 4-5 metri intre ele, pe cand Iris realiza modele din firicele de zahar ars, iar Alex jongla cu portocale si diverse ustensile de bucatarie.

Tot in aceeasi zi acestia au realizat un preparat foarte pretentios intitulat Taste of Peace pe care l-au dedicat bucatarilor din Israel. Preparatul a fost de fapt un salau decorat asemeni unui dragon, peste care au asezat un porumbel (semnul pacii) in crusta de susan cu capastru din gulan, tartine de lamaie cu diverse sortimente de peste si sos sweet and spicy realizat din reductie de vin rosu, fructe de padure si ardei Jalapenos, toate acestea servite pe un platou din oglinda in forma de lacrima. Ineditul preparat a fost primit cu mare bucurie, iar localnicii s-au inghesuit pentru a-l poza.

In ziua a doua de competitie, cei patru colegi de la ”MasterChef” au gatit in cadrul concursului muschiulet de berbecut in foi de salvie cu piure de piersica si fructe de padure, creier de vitel innabusit in plante aromatice, muschiulet de vita afumat la cald, bulete-n 4 straturi (cascaval + panco, muschi de vita condimentat, legume, piure de cartofi si invelis crispy) cu sos de iaurt, castraveti si sfecla rosie, Adviye polo ba gusht (orez cu carne de vita si condimente), Kebab Kubideye Morgh (kebab de pui, oaie, muschi de vita cu verdeata), orez basmati cu sofran si Mirzaghasemi (vinete, rosii, ceapa, usturoi si ou).

Alex, Mehrzad, Cristi si Iris au obtinut premii la toate cele 4 categorii: locul 2 la ceaun, locul 2 la plita, locul 2 la creatie si locul 3 la asocierea vinului cu preparatul. Mehrzad a recunoscut: “Am demonstrat ca putem face fata celor mai exigente cerinte in materie de bucatarie, cu atat mai mult cat niciunul dintre noi nu este bucatar profesionist. Ii respectam foarte mult pe ceilalti concurenti si ii felicitam pentru tot ceea ce au realizat, am vazut si-am gustat preparate aici care m-au lasat cu gura cascata.”

Si Alex Cirtu, zis Teacher, s-a aratat foarte incantat de aceasta experienta: “In primul rand sunt recunoscator ca ni s-a dat sansa sa venim aici si sa incercam sa facem ceva frumos pentru acesti oameni minunati. Daca mi-ar fi spus cineva ca am fi avut parte de aceasta primire fantastica cu siguranta ca mi-ar fi venit foarte greu sa cred. Oamenii ne-au primit cu bratele deschise, am facut o sumedenie de poze cu ei si-am avut parte de un tratament cum niciodata nu mi-as fi imaginat. Tin sa le multumesc din suflet pentru acest lucru si nu in ultimul rand as dori sa-i multumesc lui Petru si lui Cristi Papusoiu pentru toata sustinerea si increderea pe care am avut-o din partea lor. Nu am fi putut ajunge la acest concurs fara ei !”. Iris spune si el ca a trait o experienta de neuitat: “Ne-am simtit extraordinar de bine, a fost cu adevarat o experienta pe care merita sa o povestesc nepotilor. Multumim tuturor pentru primirea de care am avut parte si felicitam ceilalti concurenti pentru profesionalismul de care au dat dovada. Concurenta a fost acerba, insa promitem ca pe viitor ne vom intoarce si cu un loc 1.

Iar Cristian Papusoiu a adaugat: “Gatitul este pasiunea noastra si tot ce facem, facem cu sufletul. Sunt sigur ca daca vom fi la fel de sustinuti pe viitor cum am fost si pana acum, vom reusi sa dam tot ceea ce este mai bun din noi. Stim ce sa remediem pentru data viitoare. Am cladit o echipa frumoasa si pot spune ca acesta este abia inceputul aventurilor noastre culinare prin tara.”