Cum se folosesc de Romania cele 3 mari familii mafiote din Italia. Pare un scenariu de film!

12 Ianuarie 2018, 11:55

Cum se folosesc de Romania cele 3 mari familii mafiote din Italia. Pare un scenariu de film!
Romania apare pe harta marilor familii mafiote din Italia.

O ancheta internationala a scos la iveala cat de mult isi intinde influenta mafia italiana in toata lumea. Politia din Italia a reusit sa faca cateva arestari de rasunet dupa ce au demobilizat o retea de trafic de droguri in care erau implicate mai multe familii importante de interlopi din Italia.

Mafia italiana este recunoscuta ca fiind cel mai mare "pion" pe piata traficului de droguri din lume, si in special din Europa, drogul lor preferat fiind cocaina. Acestia stabilisera o retea de trafic de droguri cu o metoda ingenioasa de distributie.

Mafiotii pusesera stapanire pe cateva firme de distributie de flori din cea mai mare piata de flori din Olanda. Acestia aveau clienti in toata lumea iar mafiotii se foloseau de transporturile de flori pentru a muta cocaina pe tot globul.

Acestia ascundeau marfa pe unde puteau si se bazau pe faptul ca tirurile cu flori nu erau controlate la vama. De obicei, camioanele cu flori nu sunt controlate pentru ca fac parte din categoria "perisabile", iar mafiotii mutau in jur de 10 kilograme de cocaina pe transport.

Ancheta a dus la arestarea mai multor membri din cele mai mari familii mafiote din Italia, ce controleaza zolene Sicilia, Calabria si Campania.

Pe harta lor apare si Romania, tara pe care se bazeaza foarte mult in aducerea drogurilor in Europa dar si distribuirea lor pe tot continentul, tara noastra fiind una de tranzit pentru afacerile cu droguri. Interesant este ca Romania este una dintre putinele tari cu influenta din partea celor 3 clanuri, doar Anglia, Olanda, Belgia, Germania si Franta, din Europa, si USA, Canada si Brazilia, din toata lumea, "bifand" toate cele 3 familii mafiote care au influenta in peste 50 de tari.

Vezi episoade in intregime pe