marime text:

Cum se poate trata fimoza congenitala la bebelusi. VIDEO

Cum se poate trata fimoza congenitala la bebelusi. VIDEO
Cum se poate trata fimoza congenitala la bebelusi. VIDEO

Evitati sa faceti la domiciliu manevrele de corectare a fimozei la bebelusi! Iata sfatul pediatrilor pentru mamele care au nascut baieti.

Toti prezinta la nastere fimoza congenitala. In felul acesta, sunt protejati de trauma mecanica a hainelor si de cea chimica din urina. De aceea, doar specialistii pot interveni in mod corect.

Cei mai multi baieti se nasc cu fimoza. Aceasta problema nu permite igiena corecta a organului uro-genital. In felul acesta, pot aparea infectii locale sau infectii urinare. De cele mai multe ori, fimoza se asociaza cu aderente. Acestea pot fi atenuate prin manevrele blande de decalotare. Parintii le pot invata de la medicul neonatolog sau de la medicul de familie.

Medicul de familie poate rezolva inclusiv asa zisele chisturi de secretie. Daca insa vorbim de o ingustare semnificativa a tegumentului situat peste organul uro-genital, evitati sa faceti manevre de decalotare acasa.

Microcicatricele nu mai sunt atat de maleabile precum tegumentul initial. Dilatarea naturala se poate produce pina la 3 ani. Daca dupa acesta varsta medicul specialist constata inca un anumit grad de fimoza, va recomanda operatia. Aceasta nu trebuie amanata mult timp.

O situatie certa recomanda operatia inainte de varsta de 3 ani. Dupa operatie, igiena locala poate fi facuta corect, iar riscul de infectie scade. Specialistii sfatuiesc parintii sa nu le fie teama de anestezia generala pe care o va suporta copilul. Aceasta se face pentru un timp extrem de scurt si se potenteaza cu o anestezie locala. Atfel, cantitatea de substante care se administreaza copilului este extrem de redusa.

Lady Gaga nu mai incape in costumele de scena. Cum arata plina de celulita, cu colacei si cu dresul rupt in zona posterioara A renuntat la sutien si a ramas doar in bikini: Cum a facut show un model brazilian! FOTO

Articole pe acelasi subiect:

parerile vizitatorilor0 mesaje