Painea copata in cuptor este delicioasa, nu mai vorbim despre mirosul imbietor care invaluie intreaga casa si ii "cheama" pe toti cei dragi in bucatarie. 

Citeste si: Cum sa faci un cheesecake din doar 3 ingrediente: reteta care a facut milioane de afisari pe Youtube

Daca este pasionata de gatit, iti propunem sa incerci aceasta reteta prin care poti prepara paine de casa pufoasa si aromata. 


Sursa FOTO: Shutterstock

Ingrediente:

  • 650 ml de apa calda
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2,5 lingurite de drojdie uscata
  • 1 kg de faina

Mod de preparare:

Framanta un aluat moale si adauga unul cate unul ingredientele enumarate mai sus. Iti recomandam sa folosesti faina atat cat este nevoie. Sunt sanse sa ai nevoie de mai putin de 1 kilograme. Aluatul se pune intr-un loc cald pentru a creste. 

Dupa ce aluatul a crescut suficient, imparte-l in doua parti egale pe care le asezi apoi in forme. Dupa ce ai incheiat si aceasta etapa, lasa aluatul sa se odihneasca. 

Painea se coace intr-un cuptor preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 30-40 de minute.