Toto Riina, celebrul mafiot dupa care s-a facut seria de filme "Nasul", a murit luna trecuta. Acesta a lasat in urma o familie indurerata dar si un vid de putere in lumea interlopa din Italia.

Presa din Italia noteaza insa ca centrul de putere s-a mutat, iar noul lider al Mafiei este o adevarata surpriza pentru toata lumea. Motivul? Noul lider este ... o femeie! Maria Angela Di Trapani conduce acum lumea interlopa din sudul Italiei. Aceasta este sotia unui alt cunoscut cap al Mafiei, Salvino Madonia, care se afla la inchisoare.

Faptul ca o familie mafiota este condusa de o femeie este un lucru rar intalnit, in special pentru italieni. De altfel, in cazul mafiotilor italieni ce au constituit Cosa Nostra din USA, accederea femeilor in randul lor era o adevarata blasfemie.

Femeia a preluat atributiunile sotului ei si conduce cu o mana de fier clanul Madonia, cel care se afla la putere in acest moment. Politistii italieni spun ca familia Madonia s-a organizat cel mai repede dupa moartea lui Riina si a pus stapanire pe multe afaceri din zona de sud a Italiei. 

Familia se ocupa cu multe afaceri ilegale, insa principala ocupatie este constituita din taxe de protectie pe care le cer afaceristilor de succes din Sicilia.