NASA - cele mai spectaculoase imagini ale Universului GALERIE FOTO

06 Iunie 2010, 11:06

NASA - cele mai spectaculoase imagini ale Universului GALERIE FOTO
Citeste mai mult despre: NASA, constelatii, galaxie,
Datorita tehnologiilor avansate, putem sa fim martorii celor mai uimitoare fenomene din Univers. Minunat si misterios, spatiul exterior, a fost captat in fotografii spectaculoase, publicate de NASA in pagina sa de web.

Iata o selectie cu cele mai impresionante imagini ale Universului, publicate de NASA:

1. Sonda Solar Dynamics Observatory (SDO) continua sa capteze imagini, nemaivazute pana acum, cu activitatea de la suprafata Soarelui.

2. Un membru al echipajului de la bordul Statiei spatiale internationale (expeditia 22) a fotografiat transbordorul Endeavour la orizontul Pamantului.

3. Vecina noastra, Luna, unul dintre cei mai mari sateliti ai sistemulului solar.

4. Saturn, a doua planeta ca marime din sistemul solar, inconjurata de inele impresionante.

5. Galaxie spirala din constelatia Cainelui, descoperita in 1773.

6. Nebuloasa NGC 6302 din constelatia Scorpion, care seamna cu un imens fluture spatial, este la situata la 3400 de ani lumina fata de Pamant.

7. Galaxia Andromeda este situata la 2500 de ani lumina fata de Pamant.

8. R 136, in apropiere de Nebuloasa tarantulei din Marele nor al lui Magellan, este o formatie de stele tinere gigantice, a caror varsta este estimata la aproximativ o mie, doua de ani.

9. Galaxia NGC 6420, din constelatia Ophiuchus, ofera vederea unei coliziuni galactice titanice, petrecuta in urma cu 400 de mii de ani lumina.

10. IC 1805 sau Nebuloasa inimii este situata la 6000 de ani lumina fata de Pamant. Impreuna cu IC 1848 formeaza constelatia Casiopeea.

11. Galaxie din constelatia Fecioarei, sub forma de sombrero, aflata la 28 de mii de ani lumina fata de Pamant, descoperita in 1781 de Pierre Mechain.

12. Vedere spectaculoasa din centrul Caii Lactee, combinatie a trei imagini obtinute cu telescoapele Spitzer, Hubble si Chandra.

13. Galaxia Starburst M82, din constelatia Ursa Mare, este o galaxie in spirala si are in partea centrala o banda de stele.

14. Jet de stele din marea Nebuloasa Carina, o formatiune din emisfera australa a Caii Lactee.

15. LH 95, formatiune de stele din Marele nor al lui Magellan, fotografiata cu telescopul Hubble.

 

Vezi episoade in intregime pe