• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • O mama si-a sacrificat viata pentru ca fiica ei sa poata duce o viata normala. Povestea emotionanta care a impresionat toata Romania

O mama si-a sacrificat viata pentru ca fiica ei sa poata duce o viata normala. Povestea emotionanta care a impresionat toata Romania

O mama si-a sacrificat viata pentru ca fiica ei sa poata duce o viata normala. Povestea emotionanta care a impresionat toata Romania

Sute de voluntari, alaturi de Dragos Bucur, readuc speranta in casele romanilor! In fiecare miercuri seara, de la 20:30, nu rata Visuri la Cheie. Crede in oameni!

Maria Moldoveanu este o mama care isi creste singura cele doua fetite. O mama care a renuntat la tot pentru sanatatea fiicei sale.

Maria Moldoveanu Draghici s-a nascut in Bucuresti in urma cu 46 de ani. Este o fosta luptatoare si antrenoare de culturism si arte martiale, care de-a lungul anilor a format foarte multi copii, care intre timp au devenit campioni (ex. seful arbitrilor la arte martial din Romania este un fost elev de-al Mariei), trebuie sa lupte pentru viata propriei fiice. A lucrat ca operator la fostul Spital pentru Diabetici Malaxa. Maria este divortata si are doua fetite, Iasmina de 8 ani si Ema de 6 ani. 

Povestea dramatica a Mariei Moldoveanu Draghici, incepe in urma cu opt ani cand se naste primul copil, Iasmina. A doua zi dupa botez, Iasmina, fiica cea mare a facut convulsii. Diagnostic pus de medici a fost mult prea crunt pentru un suflet atat de mic -  schizoepilepsie. Iasminei i s-a gasit un vas de sange pe creier care putea sa se sparga in orice clipa, iar fetita risca sa ramana o leguma toata viata.

Din cauza tratamentului, Iasmina reactiona foarte urat; se auto-mutila, isi tragea pielea de pe ea, se musca, se tragea de par. Maria, mama Iasminei, ne-a povestit ca din cauza unor medicamente pentru epilepsie, fetita facea crize foarte des, devenea foarte violenta.  Timp de trei ani, Iasmina a urmat tratamentul pentru epilepsie; in cel de-al patrulea an  mama decide sa-l intrerupa treptat. Intre timp fetita este depistata cu inceput de autism.

Dupa intreruperea medicatie pentru Iasmina, Maria incepe sa se documenteze tot mai mult si incerca sa gasesca o solutie fetita sa. Asa decide sa apeleze la terapia cu animale si la terapia naturista. In urma terapiei, fetita incepe sa se simta din ce in ce mai bine, nu mai face crize atat de des. Pentru apela la terapia cu animale, Maria se hotareste sa vinda apartamentul cu doua camere, confort 2 din Bucuresti – Pantelimon si sa se mute la tara. In urma cu cinci ani, Maria impreuna cu sotul sau si cele doua fetite se mute la tara. De cand s-au mutat la tara Iasmina se simte mult mai bine, pentru ca a inceput terapia cu animale (catei, pisici, pui de gaina). 

La scurt timp dupa ce s-au mutat la tara, sotul Mariei decide sa pleaca la munca in strainatate ca sa castige bani pentru a-si termina casa, numai ca lucrurile au luat o intorsatura neobisnuita. El decide sa nu se mai intoarca acasa. Maria este parasita de sot pentru o alta femeie. In 2011 o alta nenorocire s-a abatut peste familia Moldoveanu, Iasmina a facut paralizie faciala pe partea stanga, tot mama a fost cea care a depistat foarte repede; au mers la medic unde i s-a mai depistat inca un vas de sange pe creier. Fetita s-a recuperat destul de repede. Merge la scoala, este in clasa a II-a. La scoala o mai deranjeaza doar zgomotele foarte mari, in rest se comporta foarte bine.

Recent, Maria si-a pierdut tatal. Cele 3 traiesc din alocatiile copiilor si din alocatia de ingrijire pentru Iasmina. Tatal le mai trimite bani din cand in cand, atunci cand munceste. Maria, o bucuresteanca, cu doi copii, intr-un sat unde nu cunoste pe nimeni, intr-o casa unde trebuia sa faca focul, sa dai de mancare la animale. Maria, ne-a povestit ca are o singura pereche de bocanci de acum 15 ani, cu care merge iarna. Nu are are bani sa-si ia altii, pentru ca fetitele cresc mult mai repede si trebuie sa le ia lor tot ce au nevoie.

Dragos Bucur, insotit de echipa sa de ajutoare de nadejde – Alina Vilcu, Adela Parvu si Andrei Samoil, au surprins-o pe Maria Moldoveanu  in momentul in care autocarul Visuri la Cheie a ajuns in fata casei. Printre suspine, Maria a avut puterea sa ii stranga in brate si sa le multumeasca pentru minunea ce avea sa se intample. Dupa zile pline de demolari, constructii si reamenajari, prima casa este gata sa-si primeasca locatarii. Transformata complet, locuinta va reprezenta un camin calduros pentru iarna ce bate la usa.Pe parcusul lucrarilor, familiile al caror destin este pe cale sa se schimbe pleaca intr-o vacanta, pentru ca supriza revederii locuintei sa atinga intensitatea maxima. Pe langa momentul vacantei, cele doua fetite in varsta de 6 si respectiv 8 ani au avut parte de un moment surpriza, un eveniment unic al vietii lor. 

Visuri la Cheie este singura emisiune din Romania care are puterea de a schimba destinele oamenilor fara speranta, emisiunea in care lucrurile se intampla prin determinare, unde visurile devin realitate numai cu ajutorul oamenilor.

Visuri la Cheie - Crede in oameni, miercuri de la 20:30, la PRO TV!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni