Provocarea "Lemon Face Challenge" a fost lansata de curand pe internet si are ca scop strangerea de fonduri pentru combaterea unei forme rare de cancer care afecteaza copiii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani.

Initiatoare proiectului este Aubreigh Nicholas, o fetita de doar 11 ani, diagnosticata cu aceasta forma de cancer in luna septembrie a anului trecut. Spre deosebire de provocarea galetii cu gheata, noua idee provoaca participantii sa manance bucati de lamaie si sa posteze reactiile amuzante pe internet. Provocarea are scopul de a creste constientizarea acestei boli grave si de a-i face pe oameni sa doneze bani pentru combaterea ei.

Proiectul tinerei a strans pana in prezent peste 40 000 de dolari, cu ajutorul mai multor personalitati din lumea sportului. Unul dintre cei care a acceptat provocarea este legendarul antrenor de fotbal american Nick Saban, care a postat filmuletul pe internet si a facut un apel catre toti cei care pot da o mana de ajutor pentru aceasta cauza nobila.

Inspirati de gestul antrenorului Nick Saban, jucatorii echipei de baseball Los Angeles Dodgers s-au filmat facand acelasi lucru, iar filmuletul a primit sute de aprecieri.