• Emisiuni
  • Las Fierbinți
  • Azi, de la 20.00, cel mai tare serial romanesc are un episod special. "Las Fierbinti", premiera absoluta in versuri

Azi, de la 20.00, cel mai tare serial romanesc are un episod special. "Las Fierbinti", premiera absoluta in versuri

Azi, de la 20.00, cel mai tare serial romanesc are un episod special. "Las Fierbinti", premiera absoluta in versuri

Astazi, de la 20.00, aveti intalnire cu cel mai tare serial romanesc. “Las Fierbinti” vine in zile de sarbatoare, atunci cand ProTV spune “Gandeste liber, Romania e a ta!”, cu un episod special plin de invitati cu greutate, povesti deosebite si umorul specific cu care productia si-a cucerit milioane de fani.

Oana Pellea, Maia Morgenstern, Ileana Stana Ionescu, Horatiu Malaele, Ion Besoiu sau Loredana sunt cateva dintre numele mari care vor aparea in episodul special, care se petrece in visul primarului Vasile (Gheorghe Ifrim).

Episodul este si pe Voyo.ro

O premiera absoluta este faptul ca intregul episod special este unul in versuri: intamplarile au loc in visul primarului Vasile, iar personajele vorbesc in rime alese, bine ticluite si cu umor. Imaginatia nu va cunoaste limite in lumea fantastica ce ia nastere in visul primarului, astfel ca acesta va deveni, pret de o ora si jumatate, un tiran care, ajutat de Dalida (Ecaterina Tugulea) si Robi (Leonid Doni) va interzice alcoolul si desfraul in sat, din dorinta de a face din Fierbinti un exemplu pentru intreaga tara. Revoltati, satenii isi gasesc speranta in Celentano (Adrian Văncică), cel care devine un adevarat erou eliberator fierbintean. Cu decoruri speciale, costume impresionante si machiaje pe masura, personajele din “Las Fierbinti” capata o alta dimensiune in visul primarului Vasile, astfel ca episodul special in versuri va fi o intalnire cu adevarat speciala pentru telespectatorii ProTV. 

Gheorghe Ifrim, interpretul lui Vasile in serial, marturiseste ca pentru el aceasta experienta a fost una cu totul si cu totul speciala: “Acesta este un episod cu adevarat deosebit, la care tin foarte mult si, trebuie sa recunosc, am emotii legat de cum va fi perceput de catre public. “Visul” este un episod intreg in versuri, lucru nemaifacut in Romania, cel putin dupa Revolutie, scris de catre scenaristul Mimi Branescu”.



Cu aceeasi incantare vorbeste si Costi Dita, carismaticul Giani din ”Las Fierbinti”: ”Ei, aici e o poveste! Oamenii trebuie sa stie ca episodul asta special e cu adevarat special. Ma tot gandesc ce pot sa spun ca sa nu stric surpriza pentru ca in mod cert va fi una. Cred ca e o premiera pentru  Romania si ca scenariu, si ca realizare. Cel putin eu unul nu am mai vazut asa ceva la noi. Mi-as dori ca oamenii sa vada episodul asta neaparat, pentru ca sunt foarte curios care le vor fi reactiile. Eu am fost tare entuziasmat dupa vizionare. Mai multe o sa aflati pe 29 noiembrie”.

Interpretul simpaticului si indragitului Celentano, actorul Adrian Văncică spune ca nu a avut emotii in fata unui scenariu in versuri: “Poate sa ii sperie pe cei care nu s-au intalnit cu Shakespeare, pe cei care nu au spus o data o poezie in fata unei comisii sau adunari… Nu m-a speriat sa joc in versuri, mai ales ca Mimi a scris aceste versuri si cu poante, coerent, cu rima. Nu a existat o improvizatie, iar asta iti impune o anumita rigoare, placuta de altfel. Dincolo de metafore, cred ca iti trebuie si repere pentru acest film… Sa zicem ca Matrix fost vazut de multa lume – nu a fost vazut de mama, dar ea stie despre ce e vorba -  conflictul dintre Romania si Bulgaria, pentru cei foarte tineri nu inseamna nimic. Asadar, iti trebuie niste repere ca sa te uiti la el. Eu cred ca este o mare nebunie. Si mai cred ca publicul de “Las Fierbinti” este unul cultivat, cu un anumit tip de umor, am intalnit fani de la profesori doctori chirurgi care salveaza vieti, cu asta se ocupa zi de zi, pana la soferi de taxi. Eu ma bazez pe inteligenta publicului”, mai crede Văncică. 
 

Doua aparitii senzationale in aceasta productie speciala sunt Oana Pellea si Maia Morgenstern, care intruchipeaza Romania, respectiv Bulgaria in aceasta poveste si care vor da nastere unor situatii haioase, dar specifice poporului nostru, pline de simboluri, metafore, repere ale istoriei si culturii noastre.

Dupa ce primarul Vasile, transformat peste noapte intr-un tiran, decide sa faca legea in Fierbinti, le transmite satenilor ca vrea sa schimbe imaginea satului, sa fie un exemplu pentru toti si sa schimbe chiar si numele tarii, din Romania in Fierbintia. Satenii sunt convinsi ca fara Celentano nu mai au scapare, astfel ca pun la cale eliberarea acestuia. ”Veti vedea un Celentano nu diferit de cel de pana acum, poate ceva mai responsabilizat. Un Celentano parasit de oameni la inceput, abandonat, apoi reintors, transformat in lider, salvator”, marturiseste Adrian Văncică.



Intre timp, Bobita (Miahi Bobonete), Dorel (Mihai Rait Dragomir) si Giani (Costi Dita) o adapostesc pe Gianina (Anca dumitra), pe care Ardiles (Margineanu) o salveaza din ”ghearele” lui Vasile, decis sa o ia de nevasta.

Despre experienta filmarii in versuri, Anca Dumitra marturiseste ca a fost ”interesant, inedit, unic. Este intr-adevar un episod special, altfel decat vedem la TV in general si altfel decat am obisnuit publicul ”Las Fierbinti”. Pregatirea noastra a constat din repetitiile de care am avut cu totii parte inaintea inceperii filmarilor pentru acest episod special. Si cred ca am citit mai multa poezie in zilele respective, iar exercitiile de dictie au fost facute cu mai multa seriozitate”, mai spune aceasta. O noutate pentru Anca este si faptul ca in acest episod special va canta, nu singura, ci in duet cu Mihai Bobonete: aceasta recunoaste ca a avut emotii la filmarea scenei respective, ”cu atat mai mult cu cat Mihai Margineanu era cu ochii pe mine. Emotii au fost, dar am uitat repede de ele, mai ales ca nu eram singura care performa: stiam desigur ca sunt acompaniata, faceam parte dintr-un duet”, a mai spus actrita. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Las Fierbinți

Articole pentru emisiune Las Fierbinți

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni