Episodul pilot din “Las Fierbinti” este exclusiv pe Voyo.ro

Episodul pilot din “Las Fierbinti” este exclusiv pe Voyo.ro

Serialul “Las Fierbinti” de la Pro Tv a fost filmat in locatii reale Super serialul de comedie “Las Fierbinti”, care incepe la Pro Tv joi, 1 martie, de la ora 20.30, vine cu o premiera si in ceea ce priveste locatiile de filmare: serialul a fost filmat intr-o localitate reala, Fierbinti Targ, din judetul Ialomita, chiar in casele si curtile localnicilor, la caminul cultural sau la primarie. “Ideea de a filma in locatii reale a venit de la sine odata cu ideea intregului produs”, recunoaste regizorul Dragos Buliga.

“Veridicitatea actiunilor si a personajelor este sprijinita tocmai de realismul impus de locatii si de personajele secundare, care sunt din Fierbinti si carora le multumesc pentru talentul de care au dat dovada”, mai spune acesta. Peste 20 de case, caminul cultural, primaria, scoala din localitate, biblioteca, carciuma, magazinul central, ulitele si imprejurimile, acestea sunt cateva dintre cele mai importante locatii in care echipa a filmat zi de zi, timp de mai bine de trei luni.

Vezi primul episod din LAS FIERBINTI exclusiv pe voyo.ro! 

Chiar si crasma lui Bobita (Mihai Bobonete) exista, singurele elemente aduse de echipa fiind sigla barului si tonomatul in care menestrelul Margineanu povesteste pe muzica evenimentele din sat. Regizorul Dragos Buliga marturiseste ca pe perioada filmarilor poate spune ca aproape ca s-a mutat in localitatea Fierbinti, acolo unde, in timp, au legat prietenii cu localnicii.

“La inceput au fost curiosi, dar in acelasi timp distanti, pana si-au dat seama ca ceea ce facem acolo nu este o satira la adresa lor, ci un spatiu care ne ajuta sa realizam actiuni imaginate de Mimi Branescu, scenaristul “Las Fierbinti”. Ne-au ajutat enorm, au devenit parte din film foarte repede”, isi aminteste Dragos.

Mai mult, o parte dintre localnici au devenit figuratie in serial, astfel ca multi dintre ei apar in carciuma lui Bobita (Mihai Bobonete), la luptele cu cocosi, pe ulite sau la alegerile pe care viceprimarul Vasile (Gheorghe Ifrim) vrea sa le fraudeze. Dragos Buliga recunoaste insa ca initial a filmat cu figuratie din Capitala, dar ca se bucura ca a avut inspiratia sa renunte la acestia si sa foloseasca in serial chiar localnici din Fierbinti:

“La inceput am adus figuratie de la Bucuresti. Dupa primele doua zile de filmare mi-am dat seama ca este gresit, ca nu pot integra “falsi” sateni in acest decor real. Am refilmat toate secventele inlocuind figuratia cu adevaratii proprietari ai spatiului. Am facut casting la caminul cultural si am ramas uimit cand s-au strans cateva sute de localnici. Totul s-a schimbat, imi pare rau ca nu am avut incredere chiar de la inceput in dansii.” Colaborarea cu localnicii din Fierbinti s-a lasat si cu amintiri amuzante.

Mihai Bobonete spune ca portiile de ras la filmare au fost mai mult decat generoase: “Tin minte ca am avut o secventa in care filmam cu figuratie multa, care se speria si o lua la fuga pe ulita, iar regizorul Dragos Buliga a dat stop pentru actori, dar pentru figuratie nu s-a mai strigat STOP printr-o portavoce, asa ca au ajuns oamenii la capatul satului alergand”. La randul lui, regizorul isi aminteste si cum a luat nastere porecla unuia dintre localnicii care apare in serial: “Am strans multe amintiri amuzante. Prima care imi vine in cap e cu Cascadoru’ - un satean care juca rolul unui betiv in carciuma. Trebuia ca la semnul meu sa cada de pe scaun, undeva in background. Nu a tinut minte replica la care sa reactioneze, asa ca i-am spus ca voi bate o data din palme cand sa se arunce. Toate bune, motor si… la auzul clachetei de filmare s-a aruncat foarte artistic de pe scaun, asta inainte sa dau actiune! Si asa i-a ramas numele: Cascadoru’.

” Ce provocari ridica o filmare intr-o locatie reala, acolo unde localnicii isi urmeaza firesc cursul zilnic al vietii? Dragos Buliga recunoaste ca este cu totul alt mod de a lucra. “Daca un studio iti permite controlul total al luminilor si confortul unei bune organizari, o locatie reala te restrange prin dimensiune, prin nesiguranta ca totul va fi la fel acolo si peste o Luna, atunci cand va mai trebui sa filmezi poate o secventa racord. Insa ar fi fost extrem de greu, daca nu imposibil sa reproducem in platou acest decor de o frumusete aparte. Detaliile sunt cele care vor face diferenta, publicul va fi “vrajit” de realismul oferit de atmosfera din Fierbinti”, promite acesta.

1 martie – episodul pilot ”Las Fierbinti” 
- Pe 1 martie, la Pro Tv debuteaza “Las Fierbinti”, un serial de comedie romanesc cum nu s-a mai vazut! Joi seara de la 20.30, personaje colorate si de un umor aparte isi vor face intrarea in universul din satul Fierbinti, intr-o poveste extrem de autentica si cu un subiect specific romanesc, intr-un serial regizat de Constantin Popescu si Dragos Buliga.

Pro Tv difuzeaza joi de la 20.30 episodul pilot al serialului “Las Fierbinti”. Localitatea Fierbinti se pregateste pentru alegeri. Viceprimarul Vasile (Gheorghe Ifrim) vrea sa ii ia locul actualului primar, Mitica (Radu Gabriel). Vasile incearca, prin tot felul de tertipuri, sa-l determine pe Mitica sa renunte la scaunul de primar inainte de alegeri. Pentru ca nu reuseste, se hotaraste sa candideze el insusi pentru postul de primar si sa fraudeze alegerile, cu ajutorul lui Bobita (Mihai Bobonete), al lui Giani (Costi Dita) si al lui Dorel (Mihai Rait Dragomir). In final, Mitica, Vasile, Bobita si Giani constata ca pe langa localitate se construieste autostrada, pentru ca Mitica a semnat un acordul care permite ca o parte din autostrada sa treaca chiar prin localitatea Fierbinti. Din distributia serialului fac parte Gheorghe Ifrim, Costi Dita, Mihai Bobonete, Mihai Rait Dragomir, Anca Dumitra, Leonid Doni, Radu Gabriel, Iulian Postelnicu, Mihai Margineanu, Adrian Vancica, Mirela Oprisor.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Las Fierbinți

Articole pentru emisiune Las Fierbinți

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni