Seagal este actor, producator de film, scenarist, regizor, instructor de Aikido, muzician, antreprenor si bun cunoscator al artelor martiale, avand centura neagra cu 7 dani in stilul Aikido. Toate acestea l-au pus pe artist in lumina reflectoarelor.

Filmele in care a jucat au avut incasari totale de peste 923 de milioane de dolari pe plan mondial.Una dintre marile sale pasiuni, insa, este muzica. In noaptea dintre ani, Steven Seagal, in varsta de 63 de ani, a fost prezent pe scena, in calitate de muzician. Acesta a performat pentru 15.000 de persoane, in Belgrad.

Actorul are in prezent 7 copii si a fost casatorit de 4 ori, in prezent formand o familie cu Erdenetuya Seagal inca din 2009. In trecut, Steven Seagal a fost acuzat de nepoata lui Ray Charles, Blair Robinson, de harturie sexuala. Pe langa nepoata lui Ray Charles, si o alta angajata de-a lui Seagal, Kayden Nguye, l-a reclamat, sustinand ca acesta a tratat-o ca pe o jucarie sexuala.

La vremea respectiva, scria The Sun, Marty Singer, avocatul lui Steven Seagal, a respins aceste acuzatii, sutinand ca actorul nu isi aminteste ca Blair si Kayden sa fi lucrat pentru el.

Desi implicat in astfel de scandaluri, Steven Seagal isi urmeaza si acum pasiunea si este prezent pe scena, parand sa se afle intr-o forma buna.