Surprinzator sau nu? Care metoda de epilare inghinala este cea mai periculoasa pentru tine

16 August 2016, 09:22

Surprinzator sau nu? Care metoda de epilare inghinala este cea mai periculoasa pentru tine
Citeste mai mult despre: epilare, metoda, periculoasa,
Epilarea in zona inghinala este un must have pentru orice femeie care se respecta...Insa, mare grija: unele metode de eliminare a parului sunt destul de periculoase.

"Epilarea inghinala totala este permisa, nu afecteaza flora vaginala sau vulva in niciun fel. Cea mai periculoasa metoda de epilare este cea cu ceara refolosita, deoarece poate duce la aparitia de pustule, de mici bubite, care sunt date de un microb remanent in acea ceara. De asemenea, si epilarea cu lama este periculoasa, deoarece poate duce la foliculita - radacina firului de par nu este eliminata si ea se poate infecta. Epilarea cu crema, cu ceara de o singura intrebuintare sunt cele mai sigure, deoarece nu cauzeaza infectii", a spus medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu

Epilare definitiva. Epilare laser. Epilare IPL. Fotoepilare. Niciuna dintre aceste metode nu este garantata pentru toti pacientii. Ca sa iei cea mai buna decizie in ceea ce te priveste, mergi la un consult de specialitate inainte.

Exista epilare definitiva fara durere?

In general, epilarea definitiva nu este complet lipsita de durere. Senzatia pe care o aveti in timpul tratamentului este de usoara piscatura, ca de banda de elastic si de caldura. Fiecare fir de par ce absoarbe energia luminoasa se incalzeste pana la 70 de grade Celsius si astfel trimite cortexului cerebral semnalul de senzatie la limita celei dureroase.

O mai mare densitate de fire, precum si fire de par mai groase si mai inchise la culoare se reflecta intr-o senzatie mai intensa in timpul tratamentului. De aceea, barbatii ce trec prin aceasta procedura resimt un disconfort mai mare decat femeile, din cauza ca parul corporal masculin este in general mai gros decat cel feminin.

Citeste aici continuarea!

Vezi episoade in intregime pe