Timp de 10 ani a trait captiv intr-o cusca. Ce s-a intamplat cand gratiile de fier s-au deschis pentru prima oara

11 Ianuarie 2017, 10:20

Timp de 10 ani a trait captiv intr-o cusca. Ce s-a intamplat cand gratiile de fier s-au deschis pentru prima oara
Oamenii care lucreaza in organizatiile nonprofit care se implica in salvarea animalelor aflate in pericol merita toata aprecierea.

Voluntarii si cei care organizeaza operatiuni de salvarea sunt uneori singura sansa la viata a animalelor tinute captive sau tratate cu brutalitate de stapanii lor. Exista o multime de polemici iscate de modul in care traiesc animalele dresate sa puna in scena spectacole de circ sau cele pentru care gradina zoologica este "acasa". 

De-a lungul timpului, cei de la PETA au descoperit numeroase cazuri in care animalele traiau in conditii grele, fara mancare, apa si un spatiu suficient de mare care sa le permita sa se plimbe in voie. 

Acesta este si cazul lui Lily, un urs care a trait in ultimii 10 ani intr-o Gradina Zoologica din Maryland. Animalul a locuit intr-o cusca extrem de mica, in care nu putea sa se miste. Din cauza lipsei de miscare, Lily a acumulat numeroase kilograme.

Citeste si: Toti au crezut ca este vorba despre o tunsoare normala. Detaliul care i-a lasat muti de uimire

Cu ajutorul oamenilor de la PETA, animalul a primit o noua sansa la viata. Dupa un deceniu in care a fost captiva, Lily a fost transportata intr-o rezervatie din Colorado. Reactia animalului atunci cand a pasit in afara custii a fost surprinsa de camera de filmat. Vezi si tu imaginile emotionante.   

Vezi episoade in intregime pe