Acesta nu este si cazul banenelor. Specialistii in nutritie sustin ca aceste fructe sunt bune de mancat chiar si atunci cand coaja lor este patata. Potrivit studiilor japoneze, atunci cand o banana este bine coapta, aceasta produce TNF (Factor de necroza tumorala), care distruge celulele tumorale. Cu cat coaja este mai inchisa la culoare, cu atat are proprietati mai puternice anti-cancer si de intarire a imunitatii.

Citeste si: A pus trei banane intr-o tava si le-a bagat in cuptor pentru 40 de minute. Rezultatul final, util oricarei gospodine

In cazul in care nu te-am convins sa consumi bananele aflate in aceasta stare, iti propunem sa incerci un truc prin care le poti reimprospata. Un tutorial postat pe YouTube iti ofera o solutie simpla pentru aceasta problema. 

Barbatul din acest material video ne arata pas cu pas cum trebuie sa procedam. Se ia o banana, se introduce intr-o punga in care se toarna orez. Banana trebuie sa stea in punga respectiva aproximativ o ora, dupa care se scoate si... se usuca cu un uscator de par. 

Treptat, coaja bananei isi recapata culoarea si prospetimea. Nu ne crezi pe cuvant? Atunci urmareste videoclipul de mai jos.