• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Valentin Ionascu, noul arhitect Visuri la cheie, visa sa fie pilot. De ce a ramas „cu picioarele pe pamant”

Valentin Ionascu, noul arhitect Visuri la cheie, visa sa fie pilot. De ce a ramas „cu picioarele pe pamant”

Valentin Ionascu, noul arhitect Visuri la cheie, visa sa fie pilot. De ce a ramas „cu picioarele pe pamant”

Altruismul e cuvantul care-l descrie cel mai bine pe Valentin Ionascu, noul arhitect de la Visuri la cheie. Cand era mic avea alte visuri, dar a inteles ca timpul stoarce tot ce e mai bun din tine, ca sa ajungi sa traiesti fiecare moment asa cum ti-ai dorit.

Nou intrat in echipa Visuri la cheie, Valentin Ionascu spune ca are o responsablitate fata de oamenii pe care emisiunea si-a propus sa-i ajute. Mai multe despre el aflati in interviul de mai jos.

Ca arhitect, desenezi si proiectezi case. Ce e in sufletul tau cand stii ca unele dintre ele vor fi locuite de oameni cu atatea nevoi?

„Primesc o parte din energia transmisa de familie si o depozitez in sufletul meu. Asta ma conecteaza la situatia lor si la nevoile pe care le au. Am un sentiment de responsabilitate care ma provoaca sa rezolv cat mai multe dintre problemele cu care ei se confrunta. Totodata, am si un sentiment de bucurie, pentru ca stiu ca viata lor se va schimba in bine, si sunt fericit ca pot sa le ofer sprijin”.

Daca nu ai fi ajuns arhitect, care ar fi fost urmatoarea meserie pe lista ta? Esti, totusi, fiu de preot...

„Niciodata nu am simtit din partea tatalui meu o presiune de a calca pe urmele lui. M-a incurajat si mi-a oferit sprijin in a ma cunoaste mai bine pe mine insumi si in a ma dezvolta liber. Fiecare dintre noi a primit ceva de la Dumnezeu, parintii mei au inteles acest lucru si au inmultit talanții cu care am fost harazit. Mi-ar fi placut sa devin pilot, tot timpul strigam dupa avioane: Avion cu motor ia-ma si pe mine-n zbor...”.



Ce inseamna pentru tine sa te alaturi echipei Visuri la cheie?

„O oportunitate de a contribui activ la bucuria unor oameni și de a le da o mana de ajutor. Totodata si o accelerare a produsului de arhitectura, care in final trebuie sa raspunda nevoilor familiei pe care o vizitam”.

Ai experienta recunoscuta international. De cate ori in viata ti-ai spus „Eu pot”, desi sortii ti-au fost potrivnici?

„Fiecare proiect incepe cu gandul ca eu pot. Pe masura ce incepi sa te gandesti la tot felul de variante de planuri, fatade, mobilier, detalii, incepi sa realizezi ca timpul se comprima si nu mai ai atat de mult la dispozitie. Ajungi intr-un punct in care timpul nu mai este prietenul tau, dar tu stii ca poti si trebuie sa poti, chiar daca asta inseamna nopti nedormite, cani de cafea una dupa alta. Important e ca rezultatul sa fie un proiect in care sa crezi”. 

Crezi ca esti un model pentru tineri? De ce?


„Nu consider ca sunt un model, mai am multe de invatat despre viata si meserie, dar daca pot sa ii inspir pe cei tineri, nu pot decat sa ma bucur. Fiecare cautam modele in viata, dar eu cred ca e important sa ne cunoastem bine pe noi insine, sa stim ce vrem, si apoi sa cautam oameni alaturi de care sa evoluam”.

Filmarile pentru cel de-al cincilea sezon Visuri la cheie sunt in toi, iar Corneliu Ulici, Adela Parvu, Cristina Joia, Ciprian Vlaicu si Valentin Ionascu sunt bucurosi ca au pornit in calatoriile prin tara cu scopul de a le schimba destinele unor oameni greu incercati de viata si sunt dornici sa le aduca telespectatorilor momente emotionante si povesti de viata impresionante.

Visuri la Cheie - Crede in oameni!
 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni