Viata tragica a lui Oprah Winfrey: abuzuri sexuale, copilarie plina de saracie, mama la 14 ani

04 Iulie 2011, 09:54

Viata tragica a lui Oprah Winfrey: abuzuri sexuale, copilarie plina de saracie, mama la 14 ani
In ciuda unei copilarii nefericite, plina de saracie si abuzuri sexuale, si a unei adolescente tragice,  Oprah Winfrey a ajuns in 2010 cea mai influenta celebritate din lume. Este cea mai bogata femeie de culoare din lume, singura miliardara de origine afro-americana si cea mai mare filantroapa a Americii.

Cine e Oprah?
Oprah Winfrey s-a nascut in Kosciusko, Mississippi, in 1935, intr-o familie saraca si fara sa stie cu siguranta cine ii este tata. Numele ei adevarat este Orpah, dupa un personaj biblic, dar pentru ca membrii familiei sale nu puteau sa il pronunte au hotarat sa o strige Oprah. Copilarie plina de saracie si abuzuri sexuale Pana la varsta de sase ani Oprah a fost crescuta de bunica ei, intr-un spirit religios.

La numai noua ani, a fost abuzata sexual de unchiul ei, un var si un prieten de familie. Oprah a facut aceasta dezvaluire in showul sau tv, in 1986. Din cauza tragediilor prin care a trecut in copilarie, Oprah a luat decizia sa nu devina niciodata mama.

Insarcinata la numai 14 ani
La 13 ani, satuta de abuzuri, a fugit de acasa. Oprah a mai trecut printr-un moment tragic la numai 14 ani: a ramas insarcinata, insa fiul ei a murit curand dupa nastere. A tinut acest episod secret, insa un membru al familiei a vandut povestea unui tabloid.

Luata in grija presupusului tata
Pentru ca nu se intelegea deloc cu mama sa, Oprah a fost trimisa sa stea alaturi de cel care se presupune ca i-ar fi tata. Presupusul parinte s-a ocupat de educatia lui Oprah, care si-a inceput cariera la un radio din Tennessee, la varsta de 19 ani. In grija tatalui a ajuns un elev model la scolile unde a invatat, a fost votata “cea mai populara fata” si a castigat un concurs de oratorie.

Oprah Show

Emisiunea lui Oprah Winfrey este cea mai vizionata productie tv din toate timpurile. The Oprah Winfrey Show s-a lansat in 1986, iar anul acesta a avut loc ultimul sezon. Este cel mai longeviv show tv din Statele Unite: a rulat timp de 25 de sezoane, in 4561 de episoade. Ultimul show a avut loc anul acesta, in luna mai, fiind prezente nume mari ca Tom Cuise, Beyonce, Tom Hanks, Will Smith, Aretha Franklin, Jerry Seinfeld sau Madonna.

In 1998 emisiunea avea o audienta de 14 milioane de telespectatori pe zi, iar pana in 2008 a scazut la 7.3 milioane, ramanand totusi cel mai vizionat talk show. Unul dintre cele mai memorabile momente din show-ul ei a fost interviul pe care i l-a luat lui Michael Jackson in 1993. Acela a fost pe locul 4 in topul celor mai vizionate momente din istoria televiziunii americane si pe locul 1 in topul celor mai vizualizate interviuri, cu o audienta de 36,5 milioane de telespectatori. Oprah a devenit milionara la varsta de 32 de ani, atunci cand show-ul ei a fost transmis la nivel national.

Intra pe www.perfecte.ro ca sa citesti si alte informatii despre celebra Oprah!

Vezi episoade in intregime pe