• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Visuri la Cheie prezinta povestea unei fetite bolnave. Parintii lui Mary – fara posibilitatea de a amenaja o camera pentru copilul bolnav. ACUM, la ProTV  

Visuri la Cheie prezinta povestea unei fetite bolnave. Parintii lui Mary – fara posibilitatea de a amenaja o camera pentru copilul bolnav. ACUM, la ProTV  

Visuri la Cheie prezinta povestea unei fetite bolnave. Parintii lui Mary – fara posibilitatea de a amenaja o camera pentru copilul bolnav. ACUM, la ProTV  

Cea de-a patra editie Visuri la Cheie prezinta in aceasta saptamana povestea lui Mary, o fetita de 8 ani si jumatate greu incercata de viata.

Miercuri seara, incepand cu 20:30 la PRO TV, caravana Visuri la Cheie ajunge la marginea Bucurestiului, in comuna Jilava. Povestea prezentata in aceasta editie va cutremura Romania: Mary a fost diagnosticata la varsta de 4 ani cu tumoare pe creier. In urma operatiei, boala se afla in remisie, dar copilul a ramas cu probleme motrice.

Pentru a putea realiza operatia, familia Mihai a vandut totul, locuind pana la venirea echipei Visuri la Cheie intr-o singura camera patru persoane: Mary, surioara sa de 1 an si cei doi parinti. Posibilitatile financiare sunt extrem de reduse, Mary necesitand un regim alimentar strict, o medicamentatie extrem de complexa. Patru persoane sub un singur acoperis, patru persoane in acelasi pat... dar patru persoane unite, o familie!

Problemele de sanatate ale lui Mary au inceput in urma cu patru ani. Dupa luni intregi de dureri de cap tratate ca afectiuni ORL, fetita a intrat in coma fiind diagnosticata in luna august 2010 cu tumora cerebrala. A fost operata de urgenta, de doua ori: prima data din cauza suprapunerii  unei hemoragii intratumorale care i-a amenintat grav viata si a doua oara pentru extirparea aproape completa a tumorii. 

Dar lupta nu s-a terminat. Din cauza tumorii, dar si post operator, fetita a ramas cu hemipareza stanga si epilepsie, care necesita tratament permanent cu medicamentatie anticonvulsivanta, precum si fizio-kinetoterapie care sa-i remedieze problemele motorii. Interventia neurochirugicala a fost doar o etapa de tratament, ea urmand cure de chimioterapie, cu medicamente pe care parintii trebuie sa le achizitioneze deoarece institutul oncologic nu le are la dispozitie. 

Dragos si echipa sa de nadejde vor readuce speranta in viata familiei Mihai, punand la cale un plan pentru ca viata lui Mary sa fie schimbata, pentru ca familia copilei sa aiba o viata mai linistita. 

Solidaritatea umana si dorinta de a ajuta un copil incercat vor mobiliza echipa La Maruta. Catalin si trupa RedBlonde vor veni sa dea o mana de ajutor voluntarilor in demersul acestora de a face lucruri minunate, de a reda zambetul pe chipul unui copil care are nevoie de liniste si de o camera de recuperare, un copil inteligent cu care soarta a fost dura. 

 „Povestea lui Mary e tulburatoare. Cate lucruri indura acest copil, ce puternici au fost parintii in momentul in care au luat decizia sa respecte dorinta lui Mary de a avea o surioara sunt lucruri uimitoare. O poveste de viata impresionanta la care oamenii au rezonat imediat in momentul in care a inceput constructia visului”, a declarat Dragos Bucur. 

Visuri la Cheie este singura emisiune din Romania care are puterea de a schimba destinele oamenilor fara speranta, emisiunea in care lucrurile se intampla prin determinare, unde visurile devin realitate numai cu ajutorul oamenilor.

Visuri la Cheie - Crede in oameni, miercuri de la 20:30, la PRO TV!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni