Gestul incredibil facut de studentii din Alba Iulia. Bolnavii cu scleroza multipla au parte de tot ajutorul lor

Gestul incredibil facut de studentii din Alba Iulia. Bolnavii cu scleroza multipla au parte de tot ajutorul lor

Share on Facebook
Zeci de studenti din Alba Iulia fac voluntariat si vin sa-i ajute pe bolnavii de scleroza multipla, o boala a sistemului nervos care duce, treptat, la paralizie.

Tinerii au legat prietenii frumoase cu pacientii, îi viziteaza acasa, discuta cu ei, fac consiliere psihologica si terapii moderne, care sa le mai usureze suferinta.

26 de studenti ai Universitatii din Alba Iulia ne ofera o lectie de omenie. Au ales sa fie voluntari la o asociatie de binefacere.

Iulia are 19 ani, este studenta în anul I la Asistenta sociala si e clar ca face aceste studii din vocatie.

Iulia Muntean - voluntara: “Simt ca pot sa îmi arat dragostea fata de oameni, o parte dintre noi trebuie sa traim sa-i ajutam pe cei care nu se pot ajuta singuri, îmi dau seama cat de importanta este acesta speranta pentru persoanele cu scleroza multipla pentru ca stiu cat de greu este si cata nevoie au de alti oameni, de sustinere.”

Si Diana este voluntara: face kinetoperapie cu pacientii.

Diana Terfea - voluntara: “Am zis sa fac ceva benefic pentru mine si pentru ceilalti, cand i-am cunoscut pe oamenii de aici m-am atasat foarte mult de ei, fac terapie ocupationala cu ei, asta însemand ajutor fizic si psihic.”

Ideea de a aduce voluntari în cadrul asociatiei a pornit de la Dragos, un tanar de 37 de ani, care acum 11 ani a fost diagnosticat cu acesta boala. A decis sa lupte si a înfiintat o asociatie care sa ajute bolnavii din tot judetul.

Dragos Zaharia - presedintele Asociatiei de Scleroza Multipla ”Speromax” Alba Iulia: “Ne ajuta extrem mult pentru ca nu avem bani sa platim angajati sa lucreze cu pacientii în sala si atunci noi compesam aceasta munca cu munca voluntarilor.”

Pacientii spun ca ajutorul voluntarilor este vital pentru ei.

Studentii vor primi în final certificate de voluntariat, iar experienta îi va ajuta în viitor.

Click aici pentru video.
 

Share on Facebook Share on Twitter

Comentarii

0 mesaje
  • Contact:
  • telefon: 021.9454
    mail: pr@protv.ro
    adresa: Bd. Pache Protopopescu 105,
    Sector 2, Bucuresti