In Bucuresti va fi creata cea mai mare biblioteca de materiale din Europa:  Te simti bine lucrand aici, pur si simplu

In Bucuresti va fi creata cea mai mare biblioteca de materiale din Europa: "Te simti bine lucrand aici, pur si simplu"

Share on Facebook
Un grup de tineri din Bucuresti ne arata ca ideile bune pot salva cladiri uitate si le pot transforma in spatii de creatie.

Asa s-a intamplat si cu o fabrica de bumbac din Capitala, devenita acum casa artistilor din industriile creative, fie ca vorbim despre designeri, arhitecti sau pictori.

Hala gazduieste studiouri sau ateliere de lucru, iar in jurul ei s-a creat una dintre cele mai puternice comunitati creative din Romania. Ne aflam in cartierul Timpuri Noi, iar aceasta fabrica era in trecut unul dintre cele mai importante puncte de lucru ale industriei bumbacului din Romania.

Acum, in cladirea gri, se nasc idei si obiecte unicat, create de tineri artisti. Aici l-am gasit pe Mihai Toma, cunoscut in lumea publicitatii drept "Einstein". Obiectele sale ajung in baruri si sunt folosite de companii la promotii.

Totul este lucrat la Nod Maker Space, adica spatiul oamenilor care creaza obiecte manual. Aparatura speciala de prelucrat materiale este pusa la dispozitia tuturor celor care isi inchiriaza aici studiouri.

Unul dintre fondatorii acestui loc este Florin, co-fondator Nod Maker Space spune ca "Spatiul nu mai fusese folosit de mult timp, era intr-o paragina. Am scris proiectul, l-am prezentat mai multor companii de pe piata romaneasca si internationala care au spus da, e foarte util conceptul acesta in Bucuresti".

Spatiul este folosit in mare parte de designeri si arhitecti.

Iar o data pe saptamana, toata comunitatea se asaza la o masa romaneasca, pregatita chiar de artisti.


De la bucatarie, Paul ne conduce in studioul sau, unde ne arata creatia sa preferata: "Este o vaza ceramica, s-a nascut de la un obiect din hartie, dupa care l-am transformat intr-unul de carton si apoi l-am facut din ceramica. Poate fi prins pe frigider sau pe calorifer".

Pentru ca s-a bucurat de succes, spatiul se va extinde. Pe o suprafata de 1000 de metri patrati, cu o investitie de aproape 300.000 de euro, va fi creata cea mai mare biblioteca de materiale din Europa, o biblioteca ce va cuprinde 10.000 de tipuri de materiale.

Nod Maker Space contine in prezent 15 studiouri de lucru, 300 de metri patrati de birouri open space si 150 de metri patrati - ateliere de prelucrare.

Share on Facebook Share on Twitter

Comentarii

0 mesaje
  • Contact:
  • telefon: 021.9454
    mail: pr@protv.ro
    adresa: Bd. Pache Protopopescu 105,
    Sector 2, Bucuresti