Lectie de afaceri: Campusul universitar, transformat in piata de studentii din Iasi

Lectie de afaceri: Campusul universitar, transformat in piata de studentii din Iasi

Share on Facebook
Pe langa educatie, facultatile din tara fac si vanzari de fructe, legume sau carti, productie proprie. La Universitatea de Stiinte Agricole din Iasi, de pilda, studentii cultiva struguri si piersici, care ajung la preturi mici, in chioscurile din campus.

Iar in automatele de pe holurile facultatilor se vinde lapte obtinut tot la ferma Universitatii.

Universitatea de Stiinte Agricole din Iasi are o ferma zootehnica si una horticola. In ambele, studentii lucreaza cot la cot cu profesorii lor si cu specialistii in domeniu.

Merele, perele, visinele sau caisele culese de la ferma sunt mai ieftine ca la piata, asa ca studentii au dat vestea mai departe. Toate fructele se vand la magazinele din campus.

Tot la Iasi, la cea mai veche universitate din tara - Alexandru Ioan Cuza, gasim o productie proprie de vin alb si rosu. Conducerea detine un teren de 10 hectare, unde cultiva vita de vie.

La Cluj, Universitatea Babes-Bolyai detine in centrul orasului o librarie, unde se vand publicatiile profesorilor si diverse materiale didactice. Pretul unei carti porneste de la 2 lei.

La sediile facultatilor se vand pixuri, tricouri, sepci sau umbrele inscriptionate cu siglele instititutiilor de invatamant.

Din toamna, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca va comercializa bere, vin si cidru din productie proprie.

Share on Facebook Share on Twitter

Comentarii

0 mesaje
  • Contact:
  • telefon: 021.9454
    mail: pr@protv.ro
    adresa: Bd. Pache Protopopescu 105,
    Sector 2, Bucuresti