Orasul in care 15% dintre romani ar vrea sa se mute. 200.000 de oameni ar putea migra aici in urmatorii ani

Orasul in care 15% dintre romani ar vrea sa se mute. 200.000 de oameni ar putea migra aici in urmatorii ani

Share on Facebook
15% din populatie ar vrea sa se mute in orasul de pe Somes, dupa cum arata datele unui studiu realizat de Banca Mondiala.

Cluj - Napoca a devenit in ultimii ani locul ideal pentru tot mai multi romani. 

Oamenii sunt atrasi de numarul mare de slujbe bine platite, in special din sfera IT. Evenimentele internationale de renume organizate la Cluj sunt si ele un motiv, iar linistea orasului, in comparatie cu Bucurestiul de exemplu, e decisiva mai ales pentru familiile care au copii.

Cristina este din Targoviste. A terminat facultatea in Bucuresti si a lucrat 4 ani in domeniul IT. De 9 luni s-a mutat la o companie din Cluj si nu regreta aceasta schimbare.

Intr-un studiu al Bancii Mondiale, 15% dintre romani au declarat ca ar vrea sa locuiasca la Cluj-Napoca. Clasamentul oraselor atragatoare continua cu Bucuresti si Timisoara.

"In general, oamenii tineri cu varsta intre 20 si 39 de ani. Clujul atrage in primul rand oameni tineri, bine pregatiti din alte centre urbane. Atrasi in primul rand de mediul universitar si mediul privat bine dezvoltat. Un mediu urban dinamic, lucruri interesante care se intampla, un oras in ciuda dimensiunii reduse, cosmopolit si tanar", spune Marcel Ionescu Heroiu, expert senior dezvoltare urbana Banca Mondiala.

La dezvoltarea orasului au contribuit si autoritatile locale. Pentru investii care creaza locuri de munca, firmele primesc reduceri de impozite. Proiectiile arata ca in urmatorii 5-10 ani, peste 200 de mii de persoane ar putea migra in Cluj, lucru care are si efecte secundare.

Sursa StirileProTV.ro -> vezi VIDEO aici!

Share on Facebook Share on Twitter

Comentarii

0 mesaje
  • Contact:
  • telefon: 021.9454
    mail: pr@protv.ro
    adresa: Bd. Pache Protopopescu 105,
    Sector 2, Bucuresti