Romanii ar putea lucra de acasa. Ce presupune noul proiect de lege

Romanii ar putea lucra de acasa. Ce presupune noul proiect de lege

Share on Facebook
Romania se aliniaza tarilor din Vest si da posibilitatea unui tip mai flexibil de munca: de acasa, din parc sau de la cafenea.

Guvernul a aprobat un proiect care reglementeaza munca la distanta prin intermendiul calculatorului sau telefonului. Avand aceleasi beneficii, angajatul poate sa opteze pentru aceasta varianta din cand in cand sau in permanenta daca ii permite angajatorul. Iar sansele ca patronii sa permita asa ceva sunt mari pentru ca si-ar putea reduce costurile.

Un angajat fericit va fi mai productiv, arata studiile. Insa seful nu mai poate verifica daca acesta lucreaza sau sta pe Facebook, de exemplu. Totusi, il poate urmari.

Pentru angajator, avantajele sunt, in primul rand, de ordin financiar. Daca angajatii lucreaza de acasa, poate sa inchirieze un spatiu mai mic sau este posibil chiar sa nu aiba nevoie de un sediu. Prin urmare, se reduc si cheltuielile care tin de amenajari, mobilier sau consumabile. Dar munca de acasa nu e posibila decat in cateva domenii, cum ar fi IT-ul. Si nu e pentru toti, atrag atentia specialistii.

Proiectul urmeaza sa fie trimis la Parlament pentru a fi dezbatut si adoptat.

Share on Facebook Share on Twitter

Comentarii

0 mesaje
  • Contact:
  • telefon: 021.9454
    mail: pr@protv.ro
    adresa: Bd. Pache Protopopescu 105,
    Sector 2, Bucuresti