• PRO TV
  • Weekend de sărbătoare în Capitală. Încep Zilele Bucureștiului 2018

Weekend de sărbătoare în Capitală. Încep Zilele Bucureștiului 2018

Weekend de sărbătoare în Capitală. Încep Zilele Bucureștiului 2018

Între 21 și 23 septembrie 2018 nu vă faceți planuri să plecați din București! Iar dacă locuiți aproape de Capitală, atunci merită să dați o fugă până aici, fiindcă se pregătește o mare sărbătoare. Orașul lui Bucur sărbătorește 559 de ani de existență oficială, iar surprizele se țin lanț.

În tot centrul orașului se fac pregătiri pentru weekendul următor, marcat de Zilele Bucureștiului 2018. Însă, principalul punct de atracție va fi Piața Constituției, care va găzdui cele mai multe dintre evenimentele dedicate orașului și locuitorilor săi. Petrecerea începe vineri, 21 septembrie, ora 17.00, iar evenimentul de gală al serii va fi concertul extraordinar susținut de marele Gheorghe Zamfir. 

Evenimentul este dedicat întregii sale cariere și beneficiază de sprijinul unor invitați celebri, artiști de talie națională și internațională și personalități marcante ale genului liric: Avi Toledano, Eugen Sârbu, Andrea Griminelli, Valentina Naforniță, Orchestra Metropolitană București – dirijor Daniel Jinga, Orchestra Națională „Lăutarii” – dirijor Nicolae Botgros, Vasile Iovu, Paula Seling & K1, Cezar Cazanoi, Laura Bretan, Jean Luc Faraux, Aydin Yavas, Roar Engelberg, Gao Chunhua, Chang Kyun Kim, Petruța Kupper, Radu Nechifor, Claudia Iordache, Flavius Tinică, Mădălina Lupu.  

Gheorghe Zamfir, duet cu Enrico Macias

Marele muzician Gheorghe Zamfir îl are ca invitat special pe artistul francez Enrico Macias, alături de care va cânta pe scena din Piața Constituției.

 

SÂMBĂTĂ, 22 Septembrie 2018

Ediția din 2018 a sărbătorii Zilele Bucureștiului are loc în Anul Centenarului, motiv pentru care va avea o puternică tentă națională, de comemorare a celor 100 de ani de la crearea României Mari. Centenarul Marii Uniri va fi și tema celei de-a V-a ediții a concursului internațional iMapp Bucharest.

Cei mai buni artiști multimedia din lume vor proiecta pe fațada Palatului Parlamentului cele mai inspirate jocuri de lumini și lasere, iar tema din acest an este Albastru. Galben. Roșu. Un secol de modernitate în România.

În competiție s-au înscris echipe care provin din țări precum: Rusia, Germania, Spania, Franța, Canada, Belgia, Ucraina, Ungaria, China, Mexic, Tailanda, Columbia, Bulgaria, Italia, Austria, Anglia, Portugania, Polonia, India. Spectatorii pot vota echipa preferată, prin SMS, iar numărul te telefon va fi pus la dispoziția celor interesați în seara evenimentului.

Tot sâmbătă seară, în cadrul sărbătorii Zilele Bucureștiului 2018, vor concerta în Piața Constituției: HURTS, The Mono Jacks și DJ CS84.

 

DUMINICĂ, 23 Septembrie 2018

Main eventul zilei este concertul susținut de Rod Stewart, la 23 de ani de la prima sa reprezentație Live în România. În cariera sa de peste 50 de ani, artistul a vândut peste 200 de milioane de albume și single-uri și a câștigat comunități de fani din întreaga lume. În anul 2016, acesta a primit titlul onorific de Cavaler din partea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a pentru contribuțiile sale în muzică și pentru actele caritabile.

În deschiderea concertului său vor evolua băieții de la VUNK, una dintre cele mai îndrăgite trupe de pop-rock din România. 

Accesul în Piața Constituției, în toate cele trei zile, se face începând cu ora 17.00 și este gratuit.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni