• PRO TV
  • Bilanț cutremurător al epidemiei de coronavirus: peste 2000 de morți în China. O întreagă familie a pierit

Bilanț cutremurător al epidemiei de coronavirus: peste 2000 de morți în China. O întreagă familie a pierit

Bilanț cutremurător al epidemiei de coronavirus: peste 2000 de morți în China. O întreagă familie a pierit

Numărul de persoane decedate în urma infecției cu coronavirus a ajuns la peste 2000 în China, acolo unde sunt aproape 75.000 de persoane infectate, majoritatea în provincial Hubei. 

După moartea lui Liu Zhiming, directorul spitalului Wuchang din Wuhan, o nouă tragedie afectează China: regizorul de film chinez Chang Kai și familia lui au murit cu toții din cauza coronavirusului. Regizorul, sora acestuia, mama și tatăl se aflau în carantină acasă. Primii au murit părinții, urmați de regizor, apoi de sora acestuia. Soția lui Chang Kai este și ea în stare critică.

Citeste si: Coronavirus. Totul despre virusul din China: cum se transmite și care sunt simptomele

Regizorul a încercat să își salveza tatăl: l-a dus la mai multe spitale, însă nu a găsit niciun loc disponibil ca să îl interneze. Deși s-au amenajat mai multe spitale în diverse clădiri din China pentru pacienții cu coronavirus, presa scrie că în continuare nu sunt locuri suficiente.

Rusia interzice accesul cetățenilor chinezi pe teritoriul său

Rusia a anunţat interzice intrarea cetăţenilor chinezi pe teritoriului ei, măsură menită să prevină propagarea epidemiei cu noul coronavirus, transmite AFP, citat de Agerpres.

''Intrarea cetăţenilor chinezi pe la frontierele guvernamentale ruse este suspendată începând cu 20 februarie pentru călătoriile de lucru, călătoriile private, de studii şi turistice'', a precizat Tatiana Golikova, vicepremierul rus însărcinat cu Sănătatea.

Care e riscul de a-ți pierde viața din cauza coronavirus în funcție de vârstă și bolile de care suferi


Cel mai amplu studiu dat publicităţii până la această oră referitor la epidemia de coronavirus din China sugerează că cea mai mare parte a cazurilor sunt moderate şi cei mai expuşi riscului sunt persoanele cu afecţiuni preexistente şi vârstnicii, scrie Agerpres.

Rata mortalităţii era de 14,8% pentru persoanele cu vârsta peste 80 de ani, în scădere la 8% pentru persoanele cu vârste cuprinse între 70 şi 79 de ani şi 3,6% pentru cei care au între 60 şi 69 de ani.

Pentru grupa de vârstă între 10 şi 39 de ani, rata mortalităţii este de 0,2% şi de 0,4% pentru pacienţii cu vârste cuprinse între 40-49 de ani.

Analiza datelor unui subgrup de circa 20.000 de persoane a arătat că pacienţii fără afecţiuni preexistente au o rată de deces de 0,9%.

Pacienţii care suferă de afecţiuni cardiovasculare au o rată de mortalitate de 10,5%, urmaţi de pacienţii cu diabet, cu o rată a mortalităţii de 7,3%, şi cei cu boli respiratorii cronice, în cazul cărora rata de deces a fost de 6,3%.

Cei mai mulţi dintre pacienţi - 80,9% - au prezentat simptome moderate, în timp ce 13,8% dintre cazuri au fost severe, iar 4,7%, critice, potrivit studiului.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni