Lucian Viziru: „Diferența dintre PRO TV și toți ceilalți au făcut-o seriozitatea și creativitatea”

Lucian Viziru: bdquo;Diferența dintre PRO TV și toți ceilalți au făcut-o seriozitatea și creativitatea
Autor: Dan L. Brumar
Data: 21 Noiembrie 2020
La 7 ani după ce a părăsit România pentru a se stabili în Germania, Lucian Viziru și-a amintit cu drag de anii petrecuți în echipa PRO TV. Au fost zece ani de pomină, în care a lucrat cu oameni profesioniști pe care nu ezită să-i pomenească și azi.

Lucian Viziru a intrat în familia PRO în 2003, când a debutat ca prezentator al emisiunii Poveștiri adevărate de la Acasă TV. Doi ani mai târziu făcea pasul firesc în telenovelele care au făcut istorie la PRO TV. Fratele lui, Augustin Viziru, spunea că Lucian era „bun rău” în telenovele, însă fostul actor și component al formației Gaz pe Foc are altă părere.

Am pus într-un singur loc 25 de ani de istorie PRO TV. Tu alegi anul și trăiești amintirea https://25deani.protv.ro/

Era cam multă iubire siropoasă și lacrimi în perioada aia la TV. Ce ai descoperit despre tine jucând în acele seriale?

„Telenovelele siropoase pline de lacrimi m-au ajutat să îmi dau seama că rolurile pozitive de băiețel frumușel și sensibil nu mi se potrivesc. Puteam să le fac, dar nu prea bine și nu cu ușurința cu care puteam interpreta un personaj negativ.” Așa arată azi Lucian Viziru. Tenisul e pasiunea sa de o viață, despre care a vorbit în acest interviu.

PRO TV împlinește 25 de ani. Ce înseamnă această televiziune pentru tine? 

„Pentru mine PRO TV a fost și este cea mai bună televiziune din România. A fost intotdeauna cu un pas înaintea tuturor și cred că orice om care a activat în showbiz poate să vă spună că diferența dintre PRO TV și toți ceilalți au făcut-o seriozitatea și creativitatea.”

Vezi și: PROGRAMUL de 1 Decembrie de la PRO TV

A fost cineva din PRO TV care te-a inspirat în perioada în care activai în showbiz?

„Echipa mea de producție de la Poveștiri adevărate, în frunte cu producătoarea Ionela Bănărescu, dar și marii actori din telenovele Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Gheorghe Visu, Carmen Tănase, Dan Condurache și regizorul Iura Luncașu.”

Spune-ne cea mai amuzantă întâmplare din perioada în care jucai în telenovele!

„Singurul lucru care îmi vine în cap este că în timpul filmărilor de la serialul Inimă de țigan trebuia, de foarte multe ori, să oprim filmarea pentru că nu mă puteam abține să nu râd. A fost cea mai frumoasă perioadă pe care am petrecut-o pe platourile de filmare. Se râdea foarte mult, chiar și atunci când nu era cazul.

În schimb și acum râd când îmi aduc aminte de prima mea intervenție live de la Poveștiri adevărate. Înainte să ajung prezentator la Acasă TV am dat o probă excelentă. Am citit perfect de pe prompter, am realizat un interviu foarte bun la canapea, așa cum se făcea în timpul emisiunii, motiv pentru care mi s-a oferit jobul. Dar s-a apropiat momentul primului live. Eram atât de emoționat, încât la prima intervenție în direct, în care prezentam subiectele emisiunii ce avea să înceapă după un sfert de oră, m-am bâlbâit atât de tare încât nu s-a înțeles nimic. 

Toată echipa de producție, care abia aștepta să vadă cum mă descurc la prima intervenție live, a rămas cu gura căscată și s-au panicat cu toții. După câteva secunde aceeași echipă a început un râs isteric, în frunte cu producătorea emisiunii, pe fața căreia se putea citi întrebarea: Ce mama mă-sii fac acum că mai am un sfert de oră până începe emisiunea și ăsta de pe scaun nu e în stare să scoată două vorbe?

Nu o să le uit niciodată fețele dinaintea începerii emisiunii propriu-zise. Cu siguranță că e doar în mintea mea, dar parcă văd și acum cum unul se roagă, altul își sună mama să-i spună că o iubește, celălalt își trage două palme și cu toții se uită, fie la monitoare, fie la mine, în speranța că ăla de la Gaz pe Foc să nu-i lase fără job. Până la urmă a ieșit totul foarte bine, ba chiar am reușit o audiență record la prima mea intervenție live în trustul PRO TV, cu mult peste emisiunea fostei mele colege Andreea Esca.”

A fost concurent în Ferma Vedetelor, alături de fratele lui

În martie 2015, Lucian Viziru intra în Fermă, unde fratele lui concura deja. A fost o aventură scurtă, fiindcă artistul a părăsit repede competiția. Atunci credea că va rămâne în România, însă s-a răzgândit rapid și s-a întors în țara de adopție.

Aveai vreo emisiune preferată atunci? Dar acum?

„Nu am fost niciodată genul care să se uite la emisiuni, dar mă uitam din când în când la filme și la meciuri de fotbal. Acum mă uit la emisiunea Ferma, să-l văd pe bărbosul ăla care seamănă cu mine și poartă același nume de familie.”

FULLSCREEN
Lucian Viziru: „Diferența dintre PRO TV și toți ceilalți au făcut-o seriozitatea și creativitatea”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies