Oana Tache, primul Digital Host din România: „Mi-am văzut toate visurile îndeplinite la PRO TV”

Oana Tache, primul Digital Host din România: bdquo;Mi-am văzut toate visurile îndeplinite la PRO TV
Autor: Dan L. Brumar
Data: 25 Noiembrie 2020
Deși în anii ’90 nu exista acest concept, PRO TV i-a fost Oanei Tache ca un afterschool. Școala după școală de atunci a transformat atât de mulți copii talentați în vedetele de azi. La 25 de ani de PRO TV, Oana Tache vorbește pe larg despre cum s-a dezvoltat ea profesional în perioada petrecută în Familia PRO.

Oana Tache a debutat la PRO TV în 1996 cu emisiunea Abracadabra. O știți. În gașca condusă de Marian Râlea mai erau Dana Rogoz, Mica Niculescu, Andreea Caranda, Ducu Ion, Raluca Tănase (Bambi) și mulți alții. „Noi aveam legitimații de STAR PRO TV la vremea aia. Ce vremuri”, își amintește cu nostalgie Oana Tache, un om de televiziune care a făcut performanță în fiecare departament din PRO TV în care a lucrat.

Cu ocazia celor 25 de ani de PRO TV, Oana Tache a deschis cutia cu amintiri și ne-a introdus în aventura asta nebună pe care a trăit-o alături de postul din Pache Protopopescu.   

Am pus într-un singur loc 25 de ani de istorie PRO TV. Tu alegi anul și trăiești amintirea https://25deani.protv.ro/. 

Ai fost vedetă din „fragedă pruncie”, cu Abracadabra. (Știu că nu-ți place cuvântul vedetă). Cum ți-a influențat PRO TV parcursul în viață și cariera?

„Fac televiziune de la 5 ani și am ajuns la PRO TV la 9 ani. Am înțeles repede că PRO TV e mai mult decât un brand, mai mult decât un logo, o adresă, un interval de timp pe timeline-ul istoriei. PRO TV e un stil de viață! Un mindset!

Pe măsură ce am crescut în studiouri la Abracadabra, MTV, Vocea României, DanceFM, ProFM, Românii au talent am învățat că PRO TV e mai mult decât trustul media nr 1. E locul de joacă de acasă în care s-au format mai toți oamenii de media din România.

PRO TV e FAMILIE! Pentru că PRO TV e mai mult decât ceea ce se vede la TV. E prima și marea iubire pe care nu o uiți niciodată pentru că ai trăit pasional fiecare zi din relație.” 

Vezi și: PROGRAMUL de 1 Decembrie de la PRO TV

Oana Tache și prima legitimație (sus). Alături de Matei Stănculescu la Știrile PRO TV Junior (jos)

La ce te gândeai tu când erai în echipa știrilor PRO TV Junior? Care era visul tău atunci?

„Pentru noi, cei care am început devreme, nu a existat alternativă niciodată. Noi ne-am ales mai mult sau puțin conștient calea încă de-atunci. Știam că ăștia suntem și asta vom face. Și așa a fost și este! Mi-am văzut toate visurile îndeplinite la PRO TV. Am trăit fiecare poveste, fiecare rol, fiecare LIVE. Mi-am dorit mereu să am emisiunea mea la radio și la TV și apoi online, iar la PRO TV le-am făcut pe toate. Am muncit mult și am învățat de la cei mai buni. 

Așa se face că am crescut atât în fața camerei ca reporter, prezentator, VJ, V Reporter sau primul DIGITAL HOST din România, cât și în spatele camerei, ca producător, copywriter, brand manager sau realizator programe. Pentru că asta e magia PRO. Dacă îți dorești cu adevărat să înveți să o folosești, poți face orice.”    

Ce vedetă PRO te-a inspirat cel mai mult în acest timp? Poate ați și lucrat împreună

„Când lucrezi în TV sau Radio trebuie să fii ca un burete, să absorbi tot, să furi meserie. De la Florin Călinescu am învățat să gândesc liber, Mihaela Rădulescu m-a învățat să fiu asumată, de la Pavel Bartoș am învățat că poți mereu mai mult ca prezentator, Andreea Esca inspiră consecvență, iar Andi Moisescu e cel de la care am învățat cum să fac mixul perfect de radio și TV. Și mi-ar mai trebui 20 de pagini să spun ce și cum am învățat de la fiecare și cum fiecare dintre ei mi-a influențat cariera…

Însă, de departe, cei care te fac să te dedici total în meseria asta sunt oamenii din spate. Cei pe care nu îi vezi la TV, dar care pe mine m-au crescut în TV, m-au sprijinit și mi-au fost alături la fiecare pas. Niciodată nu îi voi uita pe cei care fac show-ul, deși publicul nu îi vede.”  

Ai fost cel mai longeviv VJ MTV România. Care sunt cele mai frumoase amintiri din perioada în care VJ Oana Tache era la fel de populară că artiștii internaționali?

„Pentru o adolescentă care a crescut cu MTV dat la maximum acasă, momentul în care am luat castingul și am devenit VJ MTV a însemnat pasul care mi-a schimbat cariera definitiv. Am prezentat de-a lungul timpului peste 50 de emisiuni și proiecte la MTV, sunt singurul VJ român care a reprezentat România de 6 ori la prestigioasele MTV EMA (2009 –Berlin, 2010 – Madrid, 2013 – Amsterdam, 2014 – Glasgow, 2015 – Milano, 2018 – Bilbao) și am în portofoliu peste 450 de interviuri cu artiști internaționali. 

Am stat de vorbă cu Shakira, Katy Perry, Pete Wentz, Placebo, Jonas Brothers, GreenDay, Rudimental, Netsky, Tokio Hotel, Joss Stone, Daniel Merriweather, Pixie Lott, Elena Paparizou, Dima Bilan, Texas, David Guetta, Shaggy, Armin Van Buuren, Faithless, FatBoySlim, Paul Van Dyk, Tiesto, Michael Bolton, Nouvelle Vague, The Ting Tings, Chicane, Akon, Eagle Eye Cherry, Backstreet Boys și mulți alții.

Sunt singura din România care a reușit performanța asta, însă câștigul cel mai mare este faptul că am avut ocazia să lucrez cu echipe internaționale și să învăț know-how de la trendsetter-i de talie mondială. Know-how pe care l-am fructificat ulterior din poziția de Brand Manager MTV România timp de 7 ani și mai apoi ca producător conținut digital pentru cele mai tari festivaluri de pe planetă: Tomorrowland, LollaPalooza, Sonar, UNTOLD, Neversea, Electric Castle, Outlook Festival etc.”

Cum ai devenit primul Digital Host din România?

„Cu proiectul ăsta mi-am dat, dacă vrei, masteratul în televiziune și digital. Veneam deja după 3 ani în care am acoperit toată zona de marketing of content ca producător de proiecte speciale pentru toate show-urile mari PRO. A plecat totul de la o idee personală – un show pe net, o oră de LIVE pe Facebook înaintea tuturor show-urilor de pe TV. Plus intervenții în pauze. A fost o nebunie de proiect care lega simultan 6 departamente – Producție, Marketing, PR, Tehnic, Vânzări, Digital. 

Am plecat la primele filmări cu o pereche de căști și un telefon mobil și am ajuns să coordonez mini echipa mea de producție care lucra cu departamentele mai sus menționate. Bașca, am vândut proiectul unui client mare din zona de telecomunicații și am dat primul record de 1 milion de vizualizări al unui LIVE pe Facebook pe pagina Românii au talent. Am dezvoltat, am prezentat, am produs unul dintre cele mai îndrăznețe și vandabile produse PRO din ultimii ani. Și asta pentru că în PRO TV orice idee e susținută și orice proiect bun ajunge la public.”   

Cea mai amuzantă întâmplare din PRO de care îți amintești este…

„La filmări se râde întotdeauna. E o bucurie în fiecare zi să te reîntâlnești cu colegii și să pui umărul la treabă. Amuzant am câte ceva de povestit despre fiecare zi la PRO TV, dar la categoria experiențe care îți rămân pe retină îmi aduc aminte de revelioanele la minus 16 grade Celsius, cele 10 ore de LIVE continuu la MTV, de weekend-urile în care stăteam 14-16 ore pe zi în Radio, de plăcere, de filmările care începeau la 7 dimineața și se terminau la 7 a doua zi…

Nebunie curată?! Nicidecum! Doar adrenalină și pasiune pentru job. Televiziunea nu e numai despre sclipici și confetti. În PRO TV ți se testează anduranța la distracție și, dacă faci față, ești cu adevărat pregătit să faci carieră în industrie.” 

PRO TV a împlinit 25 de ani. Ce reprezintă postul ăsta pentru tine?

„PRO TV te învață să ieși din bulă! Să te autodepășești constant! Să fii lider! Să fii cel mai bun! PRO TV e al meu și al tuturor celor care de 25 de ani încoace au făcut parte din echipă sau s-au simțit parte din echipă doar urmărindu-ne! PRO TV suntem noi toți, și de o parte și de cealaltă a ecranului. Pentru că am crescut împreună în ăștia 25 de ani. Așa că, la mulți ani, România! La mulți ani, PRO TV! Sunt mândră să fac parte din istoria PRO.”  

Sigla PRO TV în 25 de ani și transformarea prin care a trecut!

FULLSCREEN
Oana Tache, primul Digital Host din România: „Mi-am văzut toate visurile îndeplinite la PRO TV”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies