(P) Majestatea Sa Margareta este prezentă, în weekend, la un eveniment dedicat producătorilor din Sibiu

(P) Majestatea Sa Margareta este prezentă, în weekend, la un eveniment dedicat producătorilor din Sibiu
Data publicarii: 21 Septembrie 2022
Data actualizare: 22 Septembrie 2022
Între 23 și 24 septembrie, de la ora 12:00, în localitatea Apoș din județul Sibiu are loc un eveniment special dedicat promovării producătorilor locali, salvării și promovării patrimoniului cultural din regiune. Cu această ocazie vor fi celebrați 700 de ani de la atestarea documentară a localității Apoș, iar evenimentul va fi onorat de prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei. 

Satul Apoș nu este ales întâmplător. Localitatea, vizitată în 2015 și de Regele Charles al III-lea, este adăpostul tradițiilor și meșteșugurilor păstrate cu sfințenie de localnici, din generație în generație.

Prânz cu produse tradiționale, vizite la singura țiglărie tradițională din regiune și plimbări cu calul la o herghelie renovată cu fonduri europene 

În cadrul evenimentului vor avea loc mai multe activități: prânz cu produse locale de de la peste 25 de producători, plimbări cu trăsura, activități pentru copii, concerte de muzică folk și plimbări cu bicicleta. Unele dintre cele mai interesante atracții turistice sunt herghelia din Apoș construită în vechea casă parohială din sat în urma unei investiții de 200.000 de euro din fonduri europene. Apoi singura țiglărie tradițională din regiune, unde se modelează țiglă după o tradiție păstrată din generație în generație, veche se sute de ani și care a fost reconstruită cu sprijinul asociației The Prince’s Foundation a cărui președinte este Majestatea Sa Regele Charles al III-lea. Și nu în ultimul rând biserica evanghelică refăcută cu ajutorul asociației “Ambulanța pentru monumente”- organizație a cărei activitate este sprijinită tot de fundația noului Rege al Marii Britanii. 

Analize medicale gratuite pentru localnicii din Apoș

Sâmbătă, pe data de 24 septembrie, locuitorii din Apoș vor putea face gratuit consultații și investigații medicale oferite de caravana medicală a Asociației pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoșeanu” din Timișoara. Proiectul este inițiat de Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, Prof. Dr. Dorel Săndesc, la care s-au alăturat și profesorii universitari dr. Tiberiu Bratu, Liviu Pop, Ioan Sporea. Zeci de persoane din mediul rural au primit sprijin medical în cadrul acestor inițiative sprijinite de Profi. 

Evenimentul face parte din seria de acțiuni de responsabilitate socială care se desfășoară sub umbrela Profi- Punem suflet, și care include piloni importanți precum susținerea producătorilor locali, păstrarea și promovarea tradițiilor gastronomice și a patrimoniului cultural din satele românești.

“Ne străduim să menținem vii și cât mai nealterate frumusețea acestei țări și tradițiile ei culturale, inclusiv culinare, astfel că, împreună cu Asociația Casa Majestății Sale și alte ONG-uri puternice, investim într-un program de susținere a producătorilor locali.Vă invităm la Apoș, ca să faceți cunoștință cu unii dintre producătorii din zona Sibiului care participă la acest program, și pentru a afla în ce fel îi susținem atât pe ei, cât și pe mulți alții din întreaga țară.” - Călin Costinaș, director general adjunct al rețelei de magazine Profi. 

Locul de desfășurare a evenimentului este Villa Abbatis Equestrian Center, în intervalul 12:00-18:00. Pentru detalii și înscriere: https://profilaapos.ro/
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies