(P) 5 metode cu ajutorul cărora nu vei avea probleme cu finanțele în luna urmatoare

(P) 5 metode cu ajutorul cărora nu vei avea probleme cu finanțele în luna urmatoare
Citeste mai mult despre: finante, economie, panouri solare,
Data publicarii: 20 Ianuarie 2020
Data actualizare: 23 Ianuarie 2020
De cele mai multe ori, oamenii se plâng în luna ianuarie a fiecărui an din cauza lipsei de finanțe.


Cadourile de Crăciun, cheltuielile de sărbători și petrecerea de Revelion își spun cuvântul și golesc buzunarele tuturor.

Dacă îți dorești ca anul acesta să te poți descurca măcar decent la început de an, trebuie să faci câteva lucruri utile. Dacă ții cont de câteva metode simple, dar foarte eficiente, nu vei mai împrumuta bani și nici nu te vei mai limita la cumpărăturile stringente ale casei, chiar din prima lună a anului.
 

Metode prin care poți fi mulțumit de planul financiar al primelor luni ale anului:

·  Folosește energie solară

Dacă montezi pe casă câteva panouri solare, vei vedea că vei rămâne cu mai mulți bani în buzunar decât ai putea crede. O astfel de investiție este destul de costisitoare, însă, odată cu trecerea timpului, cheltuielile sunt amortizate. Gândește-te doar că acestea te ajută să reduci aproximativ jumătate din totalul datoriilor de întreținere ale casei, ceea ce reprezintă un mare plus în fața energiei electrice.

·  Fă economii

Chiar dacă luna decembrie este plină de cheltuieli, poți face câteva economii, cu gândul ca în lunile următoare să nu duci lipsă de bani. Poți reduce costul cadourilor sau poți renunța pentru câteva săptămâni la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte care îți fac cu ochiul. Dacă faci acest lucru, în ianuarie și februarie vei sta departe de datorii și împrumuturi, ceea ce este un lucru extrem de benefic pentru starea ta psihică.

·  Împarte finanțele pe parcursul lunii

Un alt mod de a administra în mod corect finanțele constă în împărțirea acestora pe fiecare săptămână în parte. Astfel, în momentul în care primești salariul, nu da buzna în magazine, la cumpărături, ci încearcă să gestionezi banii, astfel încât să-ți ajungă până la finalul lunii.

·  Folosește mijloacele de transport în comun

Combustibilul pentru mașini a devenit din ce în ce mai scump, fapt pentru care o săptămână de mers la serviciu cu autovehiculul personal scoate din buzunar o sumă considerabilă de bani, care ar putea fi folosită în alte scopuri. Prin urmare, este recomandat să folosești mijloacele de transport în comun, care te ajută să păstrezi o mare parte din salariu.

În plus, trebuie să știi că dacă tot mai multe persoane ar folosi acest mijloc de transport, natura nu ar mai fi atât de poluată, ceea ce reprezintă încă un motiv în plus pentru care trebuie să lași mașina în parcare măcar în primele luni a anului.

·   Gătește

Poți renunța la câteva ieșiri la restaurant în favoarea gătitul acasă. Pe lângă faptul că economisești mult din salariul lunar, această activitate este extrem de frumoasă și unește mult oamenii. Astfel, dacă îți dorești să nu te împrumuți și să petreci clipe memorabile alături de partener, pregătește mesele împreună cu cei dragi măcar de două ori pe săptămână.

În cele din urmă, trebuie să știi că, dacă ții cont de metodele enumerate mai sus, nu vei întâmpina probleme pe plan financiar și te vei putea descurca de minune cu salariul lunar.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies