(P) Ce condiții trebuie să îndeplinească casele de pariuri pentru a primi licență în România?

(P) Ce condiții trebuie să îndeplinească casele de pariuri pentru a primi licență în România?
Data: 09 Octombrie 2020
Pentru a putea opera legal în România, casele de pariuri trebuie să obțină o licență de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Practic, până în 2015, când această instituție a fost creată, piața jocurilor de noroc nu era reglementată, astfel încât jucătorii puteau să se trezească în orice moment că li se fură datele personale sau banii.

Licența se acordă pe 10 ani

Astfel, toate casele de pariuri care doresc să opereze în România trebuie să depună documentația necesară pentru a obține o licență acordată de către ONJN. În momentul în care aplică, operatorii trebuie să prezinte o serie de acte, inclusiv un cazier judiciar, dovada că au capitalul social necesar dar să și plătească taxa aferentă licenței pe care o doresc.

După depunerea dosarului, casa de pariuri primește o licență temporară, valabilă un an, timp în care ONJN face verificările necesare în vederea acordării licenței definitive, care are o valabilitate de 10 ani. 

La ora actuală, în România există mai multe case de pariuri care au obținut licența și operează legal de ani buni, fiind deja cunoscute de către toți pariorii 

Avantajele pentru jucători

Deși încă mai există pariori care regretă perioada de dinainte de 2015, când puteau să parieze la orice agenție din întreaga lume, odată cu înființarea ONJN ei au mai multe avantaje ca înainte. În primul rând, toate casele de pariuri care doresc o licență trebuie să ofere jucătorilor acces în limba maternă, în acest caz româna. Astfel, acum le este tuturor mult mai ușor să citească toate informațiile de pe site-ul respectiv. Înainte mai existau cazuri în care jucătorii nu puteau debloca un bonus deoarece nu înțelegeau una dintre condiții din cauza cunoștințelor limitate de engleză.  

Un alt avantaj în reprezintă și faptul că acum poți face depunerile și retragerile direct în RON și astfel nu mai pierzi bani de fiecare dată când faci conversii.

Și, probabil cel mai important lucru este că, acum, dacă ești fraudat de către casa de pariuri online respectivă ai unde să depui o plângere. Sunt deja celebre cazurile de până în 2015 când fel de fel de case de pariuri online apăreau peste noapte peste tot în lume, cu oferte fabuloase și dispăreau la fel de repede, păgubindu-și toți clienții, care rămâneau fără banii depuși. Acum, nici o casă de pariuri licențiată nu mai poate face acest lucru deoarece riscă amenzi uriașe.

Evident, odată cu reglementarea acestei piețe au apărut responsabilități noi și pentru jucători. Astfel, dacă te decizi să joci la o casă de pariuri fără licență riști să fi amendat cu o sumă cuprinsă între 5000 și 10000 de lei. De asemenea, din 2015, toți jucătorii trebuie să plătească și impozite pe câștiguri. Atâta timp cât premiul nu depășește 66.750 de lei, impozitul pe care îl plătești este de doar 1%.

Monitorizate constant

Chiar și după ce au primit licența casele de pariuri sunt monitorizate constant de către ONJN, pentru ca autoritățile să fie sigure că datele personale ale clienților sunt mereu sigure.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies