(P) Cele 5 reguli ale slabitului eficient

(P) Cele 5 reguli ale slabitului eficient
Citeste mai mult despre: slabit, sport, suplimente alimentare,
Data: 29 Ianuarie 2020
Ți-ai propus anul acesta să slăbești? Ai un eveniment important în viața ta și vrei să arăți impecabil în hainele tale de gala? Sau te gândești de pe acum să îți pregătești corpul pentru însoritele zile de vară pe care le vei petrece la piscină ori pe malul mării?


Iată cinci reguli simple prin care poți slăbi inteligent:

Hidratarea

Proporția de apă din corpul unui adult este de 60-65%, deci un consum adecvat de apă este foarte important pentru o bună funcționare a organismului și implicit un metabolism care funcționează corespunzător va duce la o slăbire mai eficientă.

De multe ori senzația de foame este una falsă, ea mascând de fapt nevoia organismului pentru apă. Deci în loc să mâncați ceva la primul semn de foame, mai bine beți un pahar de apă și așteptați 10 minute. Astfel veți reduce episoadele de  mici gustări între mese, reducând cantitatea de calorii ingerate zilnic.

Beți apă chiar dacă nu va este sete. Deshidratarea apare înainte ca noi să avem efectiv vreun simptom de genul buze uscate, lipsa salivei sau senzație de sete.

Un corp bine hidratat va răspunde mai bine procesului de slăbire, mai ales că în prima fază a acestuia lichidele sunt cele care se pierd, deci există riscul unei deshidratari în încercarea de a pierde în greutate.
 

Suplimente alimentare

Piața produselor de slabit este într-o continuă creștere și studiile în domeniu devin din ce în ce mai concludente în rezultatele lor, ceea ce ne spune că suplimentele alimentare își au un rol bine definit în procesele de slăbire cu rezultate deosebite.

Multitudinea de produse pentru slăbit poate fi uneori covârșitoare, de aceea e bine să pleci de la simplu la complex și să completezi alimentația cu:

  • Vitamine, minerale sau un complex din acestea pentru un aport optim de micronutrienți, de care corpul tău are nevoie în această luptă cu kilogramele;
  • Pudre proteice, aminoacizi esențiali pentru o susținere optimă  a masei musculare, care te va ajută să slăbești și să arzi mai eficient acele calorii încăpățânate;
  • Arzătoare de grăsimi (fat burner) - aceste produse  sunt concepute special pentru a slăbi cât se poate de eficient și a îți oferi un sprijin real în efortul depus.


O recomandare preventivă în ceea ce privește consumul de suplimente alimentare este, să faci acest lucru sub îndrumarea unui medic, sau specialist în domeniu sau măcar după o documentare prealabilă înaintea consumării acestora.
 

Deficit caloric

Sintagma „Slăbirea se face în primul rând în bucătărie” este una cât se poate de adevărată. După o hidratare corespunzătoare, alimentația este elementul cheie într-un proces de slăbire. 

Reducerea consumului caloric zilnic cu 500-700 de calorii poate duce la pierderi de 0.5-1 kg pe săptămâna. Această reducere se poate realiza prin:

  • Reducerea portiilor de mâncare cu aproximativ 25-30%. Fiecare masă trebuie să fie mai mică, iar acest lucru se poate face fără a resimți senzația de foame dacă avem mese regulate și bine stabilite (măcar 3 mese principale pe zi);
  • Eliminarea băuturilor acidulate, îndulcite. Prin aceasta veți reduce aportul de zahăr din organism care se va traduce printr-un număr mai mic de calorii consumate pe zi;
  • Eliminarea mâncărurilor procesate excesiv și a alimentelor de tip fast-food.  Acestea au conținut ridicat de sare, grăsimi saturate și de tip trans (parțial hidrogenate), zahăr în exces și sunt de cele mai multe ori bombe calorice;
  • Proteine de calitate la fiecare masă. Un aport puțin mai ridicat de proteine de calitate, provenind din carne slabă, pește, ouă, va duce la o susținere a masei musculare și în același timp la un consum mai ridicat de calorii, metabolizarea proteinei la nivelul organismului având loc cu un consum suplimentar de energie.

 

Grăsimi sănătoase

Tot în cadrul unei alimentații echilibrate și sănătoase, într-un proces eficient de slăbire nu trebuie să lipsească grăsimile sănătoase, de genul celor mono și polinesaturate, care se găsesc în nuci, semințe, peste gras, avocado, etc.

Consumul acestora ar trebui să îl limiteze astfel pe cel al grăsimilor saturate ce se găsesc în produsele de origine animală. Nu trebuie să se elimine complet aceste grăsimi, dar cantitatea lor trebuie să fie redusă la minim.
 

Antrenamentul fizic

Activitatea fizică a fost mereu în natura umană, dar din păcate în ultimele decenii aceasta a scăzut drastic și de aceea este necesar să includem în procesul nostru de slăbit și reprize regulate de exerciții fizice, atât de genul celor aerobe (jogging, înot, etc), cât și anaerobe (antrenamente cu greutăți, HIIT, sprinturi) pentru rezultate cât mai bune. Aceste antrenamente trebuie să fie cel puțin de 30 de minute de 3-5 ori pe săptămâna.

Dacă ai reușit să îți creezi o imagine de ansamblu asupra a ceea ce ai de făcut pentru o slăbire eficientă și inteligență nu îți mai rămâne decât să te organizezi și să pornești spre obiectivul stabilit. Spor la slăbit!
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies