(P) Cum alegi un gadget care măsoară tensiunea arterială

(P) Cum alegi un gadget care măsoară tensiunea arterială
Citeste mai mult despre: tensiune,
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 10 Martie 2020
Data actualizare: 10 Martie 2020
Inovațiile în tehnologie au atins în ultimii ani toate domeniile. Înclusiv în domeniul medical, chiar și atunci când vorbim de tensiometre, lucrurile s-au schimbat radical în ultimii zece ani.

De exemplu, atunci când vorbim de gadgeturi pentru tensiune arterială, o companie japoneză a dezvoltat un ceas care este capabil să măsoare tensiunear arterială cu aceeași precizie cu care o fac astăzi tensiometrele din farmacii.

Cum s-a ajuns la acest gadget? Cercetătorii au avut un plan de a realiza și de a miniaturiza un tensiometru normal. Se știe că un tensiometru normal este capabil să măsoare eficient și precis tensiunea arterială.  Iar cercetătorii au încercat să adapteze design-ul unui smartwatch pentru a integra funcţiile unui ceas cu utilitatea unui tensiometru.

Se știe de exemplu că sunt mulți români care suferă de probleme cu tensiunea arterială. Conform Societății Române de Hipertensiune, aproape 45% dintre adulții din România suferă de hipertensiune. Aceasta nu prezintă de fiecare dată simptome, fiind numită și „ucigaşul tăcut”, pentru că poate să nu se manifeste o perioadă îndelungată, agravându-se fără ca pacientul să îşi dea seama. 

De aceea, măsurarea tensiunii arteriale este esențială pentru menținerea sănătății și prevenirea agravării problemelor. Iar dacă dispozitivul este mai mic și mai ușor de purtat, acest lucru se poate face mai des.

Cum arată un gadget care măsoară tensiunea arterială?

Dispozitivul HeartGuide aşteaptă aprobarea din partea FDA (Agenția americană a produselor alimentare și a medicamentelor), ceea ce îl și diferenţiază de alte gadget-uri pentru măsurarea tensiunii – utilizează o manşetă gonflabilă miniaturală care face posibile măsurătorile.

Noul device care măsoară tensiunea face analize oscilometrice la apăsarea unui buton. Totul atât de simplu. În plus device-ul poate realiza măsurători automate pe durata nopții, un aspect important pentru pacienţii hipertensivi, mai ales că are o funcție de tip Buzz și dacă înregistrează anomalii ale tensiunii arteriale din timpul somnului transmite un semnal de alarmă.

Este primul astfel de dispozitiv de dimensiunea unui ceas ce folosește un sfingomanometru încorporat pentru date de înaltă precizie, care pot fi obținute în general doar prin utilizarea tensiometrelor. Ceasul este sincronizat cu aplicația specifică, la care transmite informaţiile în timp real. Produsul este compatibil cu ANDROID. Device-ul este disponibil în mai multe dimensiuni. În funcție de diametrul ceasului va fi la vânzare ca și gadget mic, mediu și XXL.

Dispozitivul are opţiunea de a trimite notificări, poate monitoriza pașii și poate înregistrat durata somnului prin senzorii de mișcare integrați. Bateria durează cel puțin 2 săptămâni sau 50 măsurători, destul de eficient pentru un ceas inteligent.

Un alt gadget pentru monitorizarea tensiunii arteriale arată ca router wireless minuscul  și este cunoscut sub denumirea de  “The Omron Evolv”. Acest aparat este folosit pentru măsurarea, stocarea și transmiterea de informații despre tensiunea arterială către doctorul tău, în timp real. Este ușor de transportat, compatibil cu IOS și Android și funcționează pe baza unui algoritm precis, pentru cele mai exacte rezultate.

Un alt sistem portabil pentru monitorizare cardiacă și măsurarea tensiunii  este BodyGuardian Heart . Acest device permite medicului să monitorizeze rata respiratorie, frecvența cardiacă, tensiunea arterială sau greutatea pacientului în afara clinicii.

Altfel spus, pacientul își poate continua viața și, în același timp, să fie în contact cu echipa de îngrijire în caz de urgență, permițând astfel supervizarea tratamentului și a activității pacientului.

 

Ultimul device pe lista de gadget-uri este o brățară de fitness inteligentă, model sport numite L15+. Vorbim de un gadget cu display de 0.96 inchi cu control tactil, cu funcția de pedometru, monitorizare tensiune, ritm cardiac, compatibilă bluetooth și protecție IP67. 

Cu ajutorul brățării inteligente poți vedea în timp real progresele zilnice și rezultatele activităților tale printr-o singură atingere a ecranului. Sistemul de încărcare wireless vă permite să o încărcați oricând fără a fi nevoie să aveți cu voi un cablu de încărcare.

Prin intermediul funcției Bluetooth, brățara se poate conecta la orice smartphone, fie că vorbim de telefoane cu Android sau iOS. Device-ul are un procesor Mcube X1003 și o baterie care îi asigură o ergonomie de peste 350 de ore.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies