(P) Mic ghid de purtare a inelelor

(P) Mic ghid de purtare a inelelor
Citeste mai mult despre: inel, bijuterii,
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 13 Martie 2020
Data actualizare: 13 Martie 2020
Printre cele mai vechi bijuterii din lume se numără și inelele, care erau purtate în trecut pentru a indica statutul unei persoane. În zilele noastre, inelele sunt disponibile într-o varietate de modele și materiale, fiind destinate atât femeilor, cât și bărbaților.

Pentru a afla cum porți inelele astfel încât să te avantajeze și să se potrivească cu orice ținută, iată care sunt recomandările de care ar fi bine să ții cont:

Pe ce degete putem purta inelele?

Probabil ți-ai pus măcar o dată întrebarea: Pe ce degete pot să port inelele? Ei bine, pentru fiecare deget în parte se potrivește un anumit tip de inel, indiferent dacă vorbim despre inele de argint sau din lemn.

Astfel, pentru degetul mic, se recomandă purtarea unor inele înguste, cu modele simple și fără pietre prețioase.

Pe degetul inelar, poți purta inelul de logodnă și verigheta, dar și alte inele din aur sau argint, cu model delicat.

Degetului mijlociu i se potrivesc inelele masive, cu pietre, sau inelele personalizate. Indiferent de ținută, nu te teme să alegi modele statement, care să te pună în evidență.

Inelele subțiri sunt potrivite pentru degetul arătător, care pot fi de diverse forme geometrice.

Care este numărul de inele pe care îl putem purta?

În general, se spune că o femeie nu ar trebui să poarte mai mult de trei inele pe degete. Astfel, pentru o doamnă, numărul de trei inele include verigheta și inelul de logodnă, care pot fi combinate cu un alt inel. Pentru domnișoare, se poate depăși acest număr de trei inele. Totuși, dacă alegi să porți câte un inel pe fiecare deget sau un număr mai mare de trei inele, este recomandat să renunți la articole vestimentare cu detalii masive și aplicații, pentru că vei crea o ținută încărcată. Totodată, dacă porți multe inele sau modele masive, ar fi indicat să renunți la celelalte bijuterii, precum cerceii supradimensionați sau brățările late, pentru a obține un look echilibrat.

Ce inele alegem în funcție de forma mâinii?

În alegerea inelelor potrivite, este indicat să iei în considerare și vârsta pe care o ai. Dacă pentru o femeie tânără, sunt ideale inelele cu modele delicate și pietricele mici, femeile mature pot alege modele de inele mai complexe. Totodată, femeile cu palme mari și degete scurte pot opta pentru bijuterii masive, cu forme ovale sau triunghiulare. 

Forma mâinii reprezintă un alt criteriu esențial de alegere a inelelor. Mâinilor pline li se potrivesc inelele neobișnuite, cu forme neregulate, nefiind recomandate inelele cu pietre rotunde, care vor evidenția și mai mult aspectul plin al mâinilor. Ai mâini cu articulații proeminente? Alege inelele cu piatră mare, care vor distrage atenția de la acest detaliu. În cazul în care ai mâinile foarte subțiri și degetele lungi, optează pentru inele late, cu pietre încrustate. Femeile cu o formă regulată a mâinilor pot să poarte inele de orice formă și lățime.

Cum asortăm inelele cu celelalte bijuterii?

Ideal ar fi ca inelele pe care le porți să fie în armonie cu celelalte bijuterii, fie că vorbim despre brățări, cercei sau pandantive. Încearcă să păstrezi echilibrul și în purtarea bijuteriilor. Astfel, evită să porți pe aceeași mână 3 sau 4 inele, alături de un ceas masiv. 

Fii atentă și la materialele din care sunt confecționate bijuteriile, precum și la culoarea lor! Un ceas de oțel nu va arată bine lângă un inel de aur, ci lângă unul de oțel, în timp ce aurul roz nu se va potrivi inelele de argint sau platină.

Recomandări generale pentru purtarea inelelelor

Atunci când porți mai multe inele pe aceeași mână, asigură-te că modelele sunt asemănătoare.

Nu purta mai multe inele din materiale diferite pe aceeași mână și asigură-te că acestea au pietre de aceeași culoare.

Poartă inele cu diamante și pietre prețioase doar seara, în cadrul unor evenimente formale.

Dacă lucrezi într-un mediu business, te poți rezuma la purtarea unui singur inel sau a verighetei.

Dacă stilul tău este casual și obișnuiești să te îmbraci în jeanși și tricouri, este bine să știi că, în astfel de cazuri, nu sunt indicate inelele cu pietre mari și prețioase, ci modele simple, cu pietre foarte mici.

Ținând cont de regulile de mai sus, vei învăța să porți inelele cu stil și, astfel, să le asortezi cu ușurință la orice ținută!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies