(P) Senior-center.ro este locul în care persoanele bătrâne se simt ca acasă !

(P) Senior-center.ro este locul în care persoanele bătrâne se simt ca acasă !
Autor: Maria Rusu
Data: 26 Martie 2020
Persoanele vârstnice sunt cea mai vulnerabilă categorie de persoane atât din țara noastră cât și din străinătate. 

Acestea nu mai au capacitatea de a munci motiv pentru care sunt nevoite să trăiască dintr-o pensie care de cele mai multe ori nu este suficient de mare pentru a putea acoperi toate nevoile pe care le au astfel de persoane. Sistemul imuniar al personaleor vârstnice devine din ce în ce mai scăzut la bătrânețe motiv pentru care persoanele vârstnice se confruntă cu fel de fel de probleme medicale.

Aceste două aspecte fac ca persoanele vârstnice să aibă nevoie de o atenție și o îngrijire specială. Sunt destul de multe situațiile în care persoanele vârstnice nu au pe nimeni alături motiv pentru care sunt nevoite să se descurse singure. O astfel de situație face ca nivelul de trai al unei persoane vârstnice să fie scăzut. Rezolvarea unei astfel de situații o reprezintă caminul pentru bătrâni.

Acesta este locul în care persoanele vârstnice, vulnerabile din toate punctele de vedere apelează pentru a putea avea parte de o bătrânețe liniștită și confortabilă din toate punctele de vedere. Din păcate, numărul căminelor de bătrâni aflate în acest moment în țara noastră este foarte scăzut în comparație cu numărul de persoane vârstnice care au nevoie de un astfel de loc. pe lângă faptul că numărul căminelor de bătrâni este foarte mic în comparație cu cererea mai există o problemă, și anume faptul că nu toate căminele de bătrâni aflate în acest moment în funcțiune sunt capabile să ofere condițiile necesare pentru ca persoanele vârstnice să poată trăi în confortul de care aceste persoane au nevoie. 

Senior Center este căminul de bătrâni care oferă seniorilor traiul liniștit de care aceștia au nevoie în această perioadă a vieții

Din dorința de a oferi seniorilor un trai decent dar și din nevoia de a răspunde nevoii acute de cămine de bătrâni care oferă servicii profesioniste a apărut Senior Center. Având o experiență de 6 ani în acest domeniu de activitate, Senior Center este locul perfect pentru seniorii care au nevoie de o familie și de un nivel de trai decent. Este trist că foarte mulți seniori sunt nevoiți să trăiască în mizerie, bolnavi sau singuri. Seniorii de astăzi sunt persoanele care au contribuit din plin la dezvoltarea societății în care trăim motiv pentru care trebuie să avem mare grijă de aceștia și să îi tratăm cu respectul și dragostea de care aceștia au nevoie.

O astfel de abordare are loc în cadrul căminului de bătrâni Senior Center. Acesta este un cămin de bătrâni bazat pe principii pe care nu se bazează foarte multe cămine de bătrâni deși ar trebui ca acest lucru să se întâmple. https://www.senior-center.ro/ nu este azil de bătrâni în care persoanele vârstnice sunt îngrijite până când acestea vor pleca dintre noi ci, este un cămin de bătrâni în care persoanele vârstnice aflate într-o situație de vulnerabilitate sunt tratate cu respect, dragoste, profesionalism și sunt integrate într-un colectiv pentru ca aceste persoane să simtă din nou ce înseamnă să ai o familie.

Din păcate, unii seniori care ajung în cîminele de bătrâni nu au știut niciodată cum este să simți că ai o familie. La Senior Center acest sentiment există și contribuie din plin la oferirea unui nivel de trai cât mai plăcut. Seniorii care aleg să trăiască într-unul dintre cele 3 cămine de bătrâni aflate sub umbrela Senior Center vor beneficia de următoarele facilități:

  • Servicii de igienă personală realizate într-un mod cât mai profesionist. Pentru ca o persoană să aibă încredere în forțele proprii și să se simtă cât mai bine din punct de vedere psihic este necesar să arate mereu bine din punct de vedere al igienei personale. Acest lucru îl știu și profesioniștii care lucrează în cadrul Senior Center motiv pentru care oferă servicii de manichiură, pedichiură, frizerie, etc. Toate aceste servicii de igienă personală au menirea de a oferi o stare psihică cât mai bună dar și de a menține seniorii într-o stare cât mai plăcută din punct de vedere estetic.
  • Nivelul curățeniei este ireproșabil. Pentru ca seniorii să nu aibă probleme din punct de vedere medical este necesar ca aceștia să locuiască într-un mediu curat și igienizat în permanență. Căminele de bătrâni Senior Center oferă condiții de lux și din acest punct de vedere.
  • Kinetoterapie. Mișcarea este foarte importantă indiferent de vârstă. Activitatea fizică este unul dintre secretele unei minți sănătoase într-un corp sănătos. Mișcarea este foarte importantă mai ales la bătrânețe pentru că această perioadă a vieții vine la pachet cu inactivitatea. Pentru ca sedentarismul să nu contribuie la apariția diverselor boli, specialiștii care lucrează în cadrul Senior Center oferă posibilitatea ca seniorii să facă mișcarea de care are nevoie organismul pentru a funcționa cât mai bine. Exercițiile fizice desfășurate de către seniori sunt supravegheate de către specialiști în domeniul kinetoterapiei.
  • Psicină. Pentru ca seniorii să aibă parte de relaxare una dintre locațiile Senior Center este prevăzută și cu piscină.

Concluzii

În cazul în care este necesară apelarea la serviciile unui cămin de bătrâni trebuie ca procesul de alegere a căminului pentru bătrâni să fie realizat cu foarte mare atenție pentru ca seniorii să aibă parte de un tratament cât mai adecvat nevoilor lor. Senior Center este căminul de bătrâni care în momentul de față oferă cele mai profesioniste condiții de cazare dar și de petrecere a timpului liber. Profesionalismul, dorința de a oferi seniorilor un trai decent dar și dragostea avută față de persoanele vărstnice sunt doar câteva dintre calitățile pe care le are personalul care lucrează în cadrul Senior Center. 
Vezi episoade in intregime pe
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO