Mario Popescu ne spune ce alimente să consumăm pentru a ne întări imunitatea! Dă exemplu de un meniu complet
Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii cunoșteau efectele benefice ale alimentelor asupra creșterii imunității.
Pentru a pregăti sistemul imunitar să facă față cu schimbările de temperatura și bătăliile cu bacteriile și virusurile ce pot apărea în timpul iernii, principalul aliat este alimentația.
Dacă mâncarea are culoare, vitamine și minerale și este neprocesată chimic, atunci este o mâncare medicament.
La Vorbește lumea, nutriționistul Mario Popescu a alcătuit un meniu întreg cu alimente care ajută la creșterea imunității și la o viață mai sănătoasă.
VEZI VIDEO ATAȘAT
Iată propunerea lui Mario Popescu pentru un mic dejun sănătos:
Mic dejun
ouă
ardei roșu și galben - are cea mai mare cantitate de Vitamina C
roșii
castraveți
pâine integrală
Gustare - kefir sau fructe sau limonadă;
Prânz
piept de curcan - carne slabă în principiu
orez integral
salată de pătrunjel
Gustare -nuci sau supă cu legume și pătrunjel sau limonadă cu ghimbir, turmeric și piper;
Cină
supă cu legume și pătrunjel
sau
pește alături de cartofi natur
FOTO: CAPTURĂ PRO TV