• Special Pages
  • App Feed
  • Ovidiu Cuncea, actorul de teatru care slujește și ca preot! Ce spune acesta despre sărbătoarea de Halloween și de ce a refuzat un rol în trecut și din perspectiva religiei

Ovidiu Cuncea, actorul de teatru care slujește și ca preot! Ce spune acesta despre sărbătoarea de Halloween și de ce a refuzat un rol în trecut și din perspectiva religiei

Ovidiu Cuncea are 57 ani, e actor și...preot - chiar și slujește uneori, și spune că le îmbină foarte bine. 

Ca actor, acesta joacă în spectacolele de la Teatru Național București: Incognito, Dineu cu proști, Călătoria, Opera de 3 parale, Procesul.

 La Concordia, acesta joacă în O noapte furtunoasă, Divorțul anului, Visul unei nopți de vară. 

S-a scris că s-a retras de pe scenă pentru preoție, dar La Măruță a spus sincer că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. 
"Sunt apropiat de Dumnezeu, am făcut Seminarul Teologic. Dar am dat și la teatru și am zis, Doamne, dacă Tu vrei să intru, Tu vrei să fiu actor. Nu am renunțat niciodată la teatru, dar mereu am fost sută la sută cu Biserica. Și aici mi-am făcut cruce înainte să intru, am zis, Doamne, să zic lucruri care să intre în inimile credincioșilor, nu o trăsnaie, cum mai zic eu. (...) Diaconul nu are o obligație să slujească, dar trebuie să ceară binecuvântarea." 
În calitate de preot, dar și de persoană cu foarte mult umor, a arătat că dimineața face mătănii personalizate, în care se închină - fie precum ortodocșii, fie precum catolicii, spune rugăciuni, dar face și mișcare. Și asta pentru că, în prespectiva sa, apropierea de Dumnezeu se face cu multă relaxare.
Dacă intră într-o Biserică ortodoxă spune că se închină precum tradiției ortodoxe, dar că, pentru că el crede că și catolicii sunt bineveniți în Împărăția lui Dumnezeu și pentru el nu e diferență între religii, spune că se închină în privat cu ambele mâini. 
Cu toate acestea, a spus că a renunțat la un rol la Teatrul Național și pentru că este credincios 
"Trebuia să mă urc pe un falus, căutați în dicționar ce înseamnă dacă nu știți, am zis că nu pot să mă urc pe asta. Dacă eu mă urcam, o fotografiau și pe aia o puneau mereu, Popa Cuncea s-a  urcat pe asta. "

Legat de sărbătoarea de Halloween, acesta a spus:

E o sărbătoare care vine din mitologia celtică, e despre trecerea de la vară, la iarnă. A devenit celebră prin americani. E o sărbătoare pur financiară după părerea mea. Sigur că e haioasă, orice copil ar vrea să facă sărbătoarea aia. Preoții spun că nu acceptă pentru că , de fapt, creșninismul e o sărbătoare a luminii, dar aceasta e de noapte, e cu spiritele nopții. (...) Noi, românii, ne pierdem prea mult timp să combatem sărbătorile lor, decât să le promovăm pe ale noastre. 

FOTO: PRO TV 

Share