Vânătă coaptă cu roșii cherry, usturoi, ceapă și cimbru

11 Octombrie 2020, 11:05


	Vânătă coaptă cu roșii cherry, usturoi, ceapă și cimbru

INGREDIENTE: 

Vinete 

Roșii cherry

Usturoi

Cimbru

Ceapă

Ulei

Sare

Piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, vinetele sunt înțepate cu ajutorul unui cuțit, puse într-o tavă tapetată cu hârtie de copt alături de roșii cherry și usturoi. În continuare, sunt aromatizate cu sare și crenguțe de cimbru, sunt stropite cu ulei și băgate la cuptor. După ce vinetele s-au copt sunt curațate și lăsate într-o sită la scurs.

La final, pe vânăta coaptă, decojită și puțin crestată în partea superioară, se așază roșiile coapte, usturoi, plante aromatice și ceapă crudă.

Cotlet de berbecuț cu morcovi sotați în unt

INGREDIENTE:

Cotlet de berbecuț

Usturoi

Cimbru

Morcovi

Tarhon

Microplante 

Unt

Ulei

Sare

Piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru început, cotletul de berbecuț este fasonat, apoi aromatizat cu sare și piper. În continuare, cotletul este crestat pe partea cu grăsime, pus la brezat într-o tigaie rece, apoi aromatizat cu usturoi și crenguțe de cimbru. După brezare, cotletul este lăsat să se odihnească și să fie pătruns de arome, apoi este gătit la cuptor pentru 3-4 minute. Odată scos de la cuptor, pentru un plus de gust și culoare, cotletul este brezat în unt, până capătă o crustă aurie și apetisantă.

La final, preparatul este completat cu o garnitură realizată din morcovi sotați în unt cu puțin ulei și aromatizați cu usturoi zdrobit, cimbru, tarhon, sare și piper. Poftă bună!

Vezi VIDEO mai jos!
 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies