• PRO TV
  • Expunerea la soare injumatateste riscul de a face cancer mamar. Afla motivul!

Expunerea la soare injumatateste riscul de a face cancer mamar. Afla motivul!

Expunerea la soare injumatateste riscul de a face cancer mamar. Afla motivul!

O serie de studii facute de un grup de cercetatori canadieni au scos la iveala faptul ca daca stai la soare trei ore pe zi poti reduce riscul de cancer mamar cu pana la 50%.

Se pare ca expunerea regulata la soare poate avea un puternic efect anticancer pentru ca stimuleaza producerea vitaminei D in piele.

Testele de laborator sustin ca celulele sanului sunt capabile sa transforme vitamina D intr-un hormon care are proprietati anticancer. Cerecetatorii canadieni au comparat 3101 persoane bolnave de cancer cu 3471 de femei sanatoase, care nu au avut nicio tumoare.

Fiecare persoana a fost chestionata cu privire la cat timp petrec in aer liber intre lunile aprilie si actombrie, in timpul celor patru etape ale vietii: adolescenta, intre 20 - 30 de ani, 40 - 50 de ani si 60 -74 de ani.

Rezultatele care au fost publicate in "America Journal of Epidemiology" si au scos la iveala faptul ca femeiele care s-au expus cel putin 21 de ore pe saptamana la soare in adolescenta au cu 29%  ma putine sanse de a face cancer, fata de cei care au stat in aer liber mai putin de o ora.

In cazul femeilor, cu varste intre 40 si 50 de ani, care si-au petrecut majoritatea timpului afara, riscul de a face cancer este de 26%, iar pentru femeile trecute de 60 de ani sansele de a face o astfel de boala se injumatatesc. Pe de alta parte, barbatii care au vitamina D in organism au sanse mai mici de a suferi atacuri de cord sau accidente vasculare.

Cu toate acestea trebuie sa avem foarte mare grija cat si intre ce ore stam sub razele ultraviolete deoarece expunerea indelungata la soare poate cauza cancer de piele, avertizeaza expertii.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni