• PRO TV
  • Ce pensie are Florin Piersic. Suma infimă pe care o primește marele actor de la statul român după ce și-a dedicat întreaga viață scenei: „Nu am spus nimănui”

Ce pensie are Florin Piersic. Suma infimă pe care o primește marele actor de la statul român după ce și-a dedicat întreaga viață scenei: „Nu am spus nimănui”

Ce pensie are Florin Piersic. Suma infimă pe care o primește marele actor de la statul român după ce și-a dedicat întreaga viață scenei: „Nu am spus nimănui”

Celebrul actor Florin Piersic a vorbit despre pensia pe care o primește de la statul român, după o viață petrecută pe cele mai mari scene din țară! Care este, de fapt, singurul lux pe care și l-a putut permite

Gallery

​Florin Piersic, unul dintre cei mai mari actori din România, are o pensie infimă de la stat, în condițiile în care a susținut, doar în ultimii 15 ani, nu mai puțin de 1200 de spectacole. Marele actor primește, așadar, 2000 de lei pe lună și mai are o îndemnizație de merit de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de 2.700 de lei.

În cadrul unui interviu, maestrul Florin Piersic a dezvăluit că nu a avut venituri mari nici înainte de Revoluție și că singurul „lux” pe care și l-a putut permite a fost un teren situat în apropiere de Cluj-Napoca. Acolo și-a construit o cabană, unde se retrage ori de câte ori simte nevoie de liniște și de relaxare.

„(Niciodată nu ai vorbit despre banii… nu ai părut avid după bani) Pentru că nu am avut! Aici e chestia. Noi eram la un film, filmul se dădea după ce se petrecea un sfert din filmări…îți dădea un avans din contract. Contractul era de 40.000 pentru un rol principal, așa era atunci. 20.000 de lei era impozitul pe care trebuia să îl plătești statului. 18-20.000 era impozitul.

Niciodată nu am spus nimănui: ‘Dar eu cât primesc acum?’. (Care este cel mai mare lux pe care ți l-ai cumpărat, permis, făcut?) Lux? Nu știu dacă lux, pentru că nu mi-am cumpărat nimic de lux. Dar pot să-ți spun că unul dintre lucrurile pe care zic că a fost bine că le-am cumpărat… a fost o zi în care m-am dus și am văzut un om cosind. (…) Un teren într-un sat din munți, de lângă Cluj, la 28 de kilometri. (…) Mi-ai spus ce mi-am permis? Mi-am permis să cumpăr locul ăla.

(…) Ăla e cadoul pe care mi l-am făcut eu, cabana de lângă Cluj. Unde acum când mă duc îmi face plăcere”, a spus maestrul Florin Piersic în podcastul lui Mihai Morar.

Foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni