• PRO TV
  • Ce a pățit o tânără din Cuba imediat după ce a ajuns în România. S-a întâmplat când a ieșit din aeroport

Ce a pățit o tânără din Cuba imediat după ce a ajuns în România. S-a întâmplat când a ieșit din aeroport

Ce a pățit o tânără din Cuba imediat după ce a ajuns în România. S-a întâmplat când a ieșit din aeroport

Urmărită în mediul online de doar 1.400 de persoane, o tânără care s-a mutat din Cuba în România a reușit să devină virală peste noapte, datorită unui filmuleț de pe TikTok.

Rocio Martinez, căci așa o cheamă pe tânără, a ajuns în România pentru prima dată în urmă cu aproximativ patru ani, după ce a câștigat o bursă de studii la Facultatea de Litere din cadrul Universității din București. Iar primul ei video în limba română a fost postat pe Instagram pe 02 mai 2024.

Însă nu acela a făcut-o celebră. Ci un clip video în care spunea care sunt trei lucruri care au șocat-o în România.

„Prima chestie care a fost foarte șocantă pentru mine când am venit în România prima dată a fost vremea. Am venit în luna noiembrie şi, evident, era foarte frig. Eu vin dintr-o ţară din Caraibe şi acolo e vară tot anul. Cea mai mică temperatură pe care o ţin minte a fost 10 grade.

Pentru noi, 8–10 grade însemnă o iarnă dură. Când am pus piciorul în afara aeroportului am crezut că mor acolo, pentru că am simţit un frig care intra prin oase”, spune Rocio Martinez.

După care continuă cu al doilea lucru șocant.

„Altă chestie care pentru mine a fost un şoc când am venit sunt magazinele. În Cuba nu există magazine de haine, de electrocasnice, de mobilă. În Cuba există doar magazine de mâncare sau cele mixte care au un pic din toate, dar în acelaşi timp nu au nimic.

În momentul în care vorbim, magazinele sunt goale şi cele care au ceva sunt în dolari şi cubanezii normali nu au dolari, pentru că salariul este în pesos cubanezi şi trebuie să îi schimbe la negru, pentru că nu se poate, adică statul nu-ţi dă posibilitatea să schimbi când vrei tu”, mai afirmă tânăra din Cuba.

@rocio__016 ??Șocuri când am venit în România ?? . . . . . #Romania #romaniatiktok #tiktok #viraltiktok #romania?? #tiktokviral #ploiesti #cuba ♬ Pop beat BGM / long version(1283324) - nightbird_bgm

Rocio Martinez a dezvăluit că a rămas șocată și de transportul în comun, care circulă mult mai des decât în Cuba.

„Şi a treia chestie care pentru mine a fost un şoc este transportul. Tot la fel ca magazinele, pare ceva foarte banal, dar pentru mine a fost un şoc să văd cât de bun era transportul, să văd autobuze la 5 minute. Eu eram la facultate în Cuba şi nu aveam cu ce să plec. Erau zile când nu aveam cum să ajung la şcoală, pentru că nu aveam cu ce. Acolo se foloseşte foarte mult autostopul.

Aici să văd trenurile, să văd metrourile este ceva minunat. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Am trăit în Cuba 22 de ani şi cred că acum cunosc mai multe oraşe din România decât din Cuba. În Cuba nu poți să pleci nicăieri, pentru că nu există transport”, a spus Rocio Martinez.

foto: captură TikTok

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni